Des del passat 1 maig, la zona verda i blava de la platja és gratuïta de dilluns a dijous

Des del passat 1 maig, la zona verda i blava de la platja és gratuïta de dilluns a dijous

Tant a la zona A com a la zona B, excepte els dies festius • Els divendres, dissabtes, diumenges i festius s’ha de pagar per estacionar entre les 10 i les 20 h (excepte, a la zona verda, els residents)

Entre l’1 i el 31 de maig és gratuït estacionar a les places d’aparcament de la zona verda i blava de la platja, de dilluns a dijous, excepte festius. Els divendres, dissabtes, diumenges i festius s’ha de pagar per estacionar entre les 10 i les 20 h (excepte, a la zona verda, els residents).

De l’1 de juny al 30 de setembre de l’aparcament serà de pagament cada dia, de 10 a 20 h, de dilluns a diumenge, festius inclosos, tant a la zona A com la B (excepte, a la zona verda, els residents amb distintiu).
 


 
Pagament a través del mòbil

L’aplicació Apparquem, disponible per a dispositius mòbils Android i Apple, permet fer el pagament en les zones blava i verda de tota la ciutat.

Més informació: www.apparquem.cat

Les principals avantatges d’Apparquem són:

• Paga l’import exacte, segons la duració que escullis

• Amplia el temps, sense haver de tornar al parquímetre

• Anul·la les denúncies dins dels 60 minuts posteriors a la denúncia

• Consulta l’històric de tiquets dins l’App

• Utilitza descomptes dels comerciants

• Gestiona les bonificacions com a resident


• Apparquem, disponible a Google Play i AppStore

+ INFO:

Serveis Ambientals de Castelldefels – Àrea Aparcaments

Passeig Marítim, 170

Castelldefels www.sac.es

El barri de Baixador acull la tercera edició de “L’alcaldessa als barris”

El barri de Baixador acull la tercera edició de “L’alcaldessa als barris”

Membres de l’equip de govern encapçalat per Maria Miranda visiten el proper dimecres 5 de maig el barri amb aquesta iniciativa, espai de trobada i de comunicació que permet posar en comú entre l’Ajuntament i la ciutadania aquelles qüestions que més li preocupen • La segona parada va ser al barri de Marisol, el passat 16 d’abril

L’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, juntament amb la resta de l’equip de govern municipal, visita el proper dimecres 5 de maig el barri de Baixador de la ciutat. La iniciativa “L’alcaldessa als barris” té l’objectiu d’apropar l’Ajuntament a la ciutadania i establir vies de diàleg amb el veïnat que permetin fer avançar el municipi a l’alçada de les necessitats i de les situacions que hi ha, atenent tota la diversitat dels barris.

Després de visitar i atendre el veïnat dels barris de GranVia Mar i Marisol (els passats 9 i 16 d’abril), “L’Alcaldessa als barris” s’acosta al barri de Baixador. La jornada comença amb un “Cafè amb la ciutadania” entre l’alcaldessa Maria Miranda, el primer tinent d’Alcaldia, Jordi Maresma, i diversos ciutadans i ciutadanes del barri. Posteriorment, la comitiva tindrà una reunió amb membres de l’AVV de Baixador, i altres dues amb propietaris de guinguetes i de restaurants de la zona. També està previst un cafè amb hotelers del barri.

La platja de Castelldefels renova el distintiu Biosphere de qualitat turística

La platja de Castelldefels renova el distintiu Biosphere de qualitat turística

El segell Biosphere és una certificació fruit del suport de Nacions Unides, que renova la platja any rere any com els de la Bandera Blava, la Q de Qualitat Turística, el distintiu Ecoplayas o la certificació ISO 9001

La platja de Castelldefels tornarà a comptar aquest estiu amb el distintiu Biosphere de qualitat turística, un segell que suposa una garantia per als turistes en matèria de gestió mediambiental, protecció del patrimoni cultural i defensa de les variables socioeconòmiques d’una empresa o destinació turístiques determinades. La nostra platja renova aquest distintiu any rere any des que es va posar en funcionament (2018), una garantia de qualitat turística que se suma a les que el litoral castelldefelenc ostenta també cada temporada (la Bandera Blava, la Q de Qualitat Turística, el distintiu Ecoplayas o la certificació ISO 9001).

El segell Biosphere, que ha renovat la platja de Castelldefels, és una certificació fruit del suport de Nacions Unides a través de la primera Conferència Mundial de Turisme Sostenible.

El març de 2017, la Diputació de Barcelona va donar a conèixer, amb el suport del Consorci de Turisme i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, la implantació del Compromís Biosphere a les comarques de Barcelona i la seva metodologia de treball pròpia, basada en els manuals de bones pràctiques.

És per això que durant el 2017 es va iniciar un nou treball de millora amb el compromís per la sostenibilitat turística Biosphere, disposant d’eines metodològiques que tenien la base en el compromís de qualitat Sicted, però que el milloraven i l’actualitzaven, més alineats amb les actuals tendències dels consumidors turístics, més interessats en la sostenibilitat turística.

La certificació Biosphere es recolza en estàndards basats en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU integrats en l’Agenda 2030, seguint les directrius i recomanacions emanades de la Carta Mundial de Turisme Sostenible +20 proclamada en la segona cimera mundial de Turisme Sostenible.

La platja es posa a punt

La platja es posa a punt

L’AMB continuarà amb les accions neteja, manteniment i control exhaustiu de les platges metropolitanes, amb inspeccions periòdiques, però la regressió de les platges desaconsella el tradicional llaurat generalitzat que es feia en aquestes dates, i que s’ha anat reduint progressivament

Actuacions de neteja de la sorra que es feien anteriorment, com el llaurat mecànic en profunditat, ara ja no es poden realitzar de forma generalitzada, segons informa l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), organisme responsable de la gestió de les platges, en coordinació amb els diferents ajuntaments.

D’acord amb els darrers estudis cal preservar al màxim l’estabilitat de la sorra per tenir platges que suportin millor els efectes erosius dels temporals preservant la seva estructura sedimentària natural, sobretot en platges de clara tendència regressiva. Per totes aquestes causes els últims anys s’ha reduït progressivament el llaurat de platges.

Comença la posta a punt per a l’estiu 2021

Aquest any, per tant, no es farà el llaurat, perquè, segons apunten estudis científics recollits per l’AMB, trenca l’estructura de la platja i podria fer-la menys resilient davant de temporals marítims. Així, l’AMB opta per aplicar el principi de cautela i no realitzar aquests treballs durant la pretemporada.

L’estiu de 2020, per la situació de la pandèmia, ja no es van realitzar els treballs de llaurat i, igualment, les analítiques de sorra van donar una qualitat òptima. Això sí, es reforçarà la neteja amb el garbellat i amb el nou sistema d’electroimant posat en marxa el 2019.

L’AMB s’encarrega cada temporada del manteniment i ampliació del mobiliari de platges i altres equipaments, de la neteja de la sorra a través de mitjans manuals i mecànics, del manteniment de les zones dunars i de la retirada de residus.

En relació a aquesta darrera responsabilitat, l’any 2020 es van recollir 2.210.551 kg de diversos resuidus a les platges metropolitanes. En concret, 353.171 kg de les papereres; 1.368.000 kg de la sorra; i 489.360 kg de restes vegetals. Aquestes són les dades de què disposa l’AMB dels diferents tipus de residus recollits a les 42 platges metropolitanes durant el 2020. Segons les darreres enquestes d’ocupació del 2018, les platges reben cada any més de 8 milions d’usuaris.

Cal fer esment, també, de les campanyes populars de neteja de les platges, especialment de recollida de plàstics, que es desenvolupen al llarg de l’any. Són a càrrec de persones voluntàries, de totes les edats, organitzades per entitats de tota mena, que compten amb el suport de l’Ajuntament.

Passeres amb senyalització per a persones invidents

L’AMB ja ha començat a allargar les passeres de fusta sobre la sorra d’accés al litoral, de cara a la temporada de bany. Aquest any s’han col·locat noves passeres, més amples i amb senyalització per a persones amb dificultats visuals, als punts accessibles del c.16, l’av.Banys, el c.11 i l’av. República Argentina.

Abans de l’inici de la temporada alta de platges s’instal·larà un element d’ombratge per a persones amb mobilitat reduïda a un dels accessos accessibles de la platja. Serà un element en fase de proves que s’implantarà aquest estiu a la platja de Castelldefels, per comprovar si és resistent a les condicions de vent, salinitat, etc. del litoral i, així, validar-lo de cara a la possible implantació de forma més generalitzada.

Salvament i socorrisme

El servei de salvament a les platges començarà al juny. Enguany, a Castelldefels s’ampliarà la dotació de socorristes i s’incorporaran millores en el servei, a partir del nou contracte que s’inicia aquest 2021 i que tindrà durada fins al 2025.

Agents cívics

El reforç d’agents cívics a la platja també es desplega l’1 de juny. La platja de Castelldefels ja va comptar amb aquest reforç l’any passat, com a mesura de prevenció davant la covid-19, i es torna a implantar aquest any per vetllar pel compliment de les normes, amb supervisió i coordinació per part de la Policia Local. Nous equipaments, com una oficina de la Policia Local / Agents Cívics, o l’Espai Dunar s’obririen per millorar els serveis a les platges, en funció de l’evolució de la pandèmia.

Guinguetes de temporada

A mitjans de març van començar a muntar les guinguetes de temporada, de manera esglaonada. Aquest servei de la platja està en marxa aquesta Setmana Santa.

Rutes saludables per Castelldefels per fomentar l’hàbit de caminar

Rutes saludables per Castelldefels per fomentar l’hàbit de caminar

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament ha creat vuit rutes saludables per Castelldefels que tothom qui ho vulgui pot anar seguint gràcies a les indicacions que pot descarregar al seu dispositiu mòbil. Hi ha cinc rutes urbanes i tres rutes culturals. L’objectiu: fomentar l’activitat física

Les caminades que proposa aquesta acció municipal estan pensades per passar una estona distreta i distesa pel terme de Castelldefels. En la descripció de cada caminada figura la informació específica i concreta referent a la ruta o trajecte, el grau de dificultat, els riscos de l’activitat i una escaleta horària, informació que es recomana llegir i valorar, d’acord a les capacitats de cada persona, abans de començar a caminar.

A l’hora de proposar aquestes rutes, l’Àrea municipal d’Esports de l’Ajuntament de Castelldefels ha valorat que és necessari fomentar l’activitat física, i entén que caminar per la ciutat o fer senderisme és una de les millors maneres de fer exercici per a aquelles persones que no practiquen esport de manera habitual.

La proposta és no competitiva, perquè tothom pot seguir les rutes proposades al ritme que més convingui a la seva salut, i té també com a objectiu donar a conèixer espais urbans i naturals de Castelldefels a les persones que s’hi interessin.

Les rutes s’han elaborat de forma metòdica perquè tothom pugui triar la que més s’ajusti a les seves necessitats i possibilitats.

Aquest recull de rutes ha estat possible gràcies a l’assessorament de Francesc Fontana, expert en la matèria i president de l’entitat excursionista Roca Negra, que des de fa anys treballa per posar en valor el patrimoni natural de Castelldefels.

CONSULTI I DESCARREGUI:

Rutes urbanes i culturals per Castelldefels