Instal·lada al passeig Marítim la primera de les tres estacions d’eBicibox amb què comptarà Castelldefels

Instal·lada al passeig Marítim la primera de les tres estacions d’eBicibox amb què comptarà Castelldefels

El projecte, impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), preveu disposar en un primer moment de 300 bicicletes compartides, de les quals unes 20 seran a Castelldefels

A partir de la segona quinzena d’aquest mes de gener, Castelldefels i 11 municipis més del sud de l’àrea metropolitana comptaran amb bicicletes públiques compartides, amb el sistema anomenat eBicibox. Les bicicletes seran elèctriques per facilitar que qualsevol persona les pugui fer servir (independentment del seu estat físic) i superar determinades pujades.

Unes 20 bicicletes a Castelldefels en tres estacions

El projecte, impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), preveu disposar en un primer moment de 300 bicicletes, de les quals unes 20 seran a Castelldefels repartides en tres mòduls o estacions on es podrà disposar d’aquestes bicicletes. Els mòduls estaran ubicats a la plaça de l’Estació, al passeig Marítim amb carrer 11 i al carrer Doctor Marañón amb Rafael Casanova. Aquestes tres estacions, en procés d’instal·lació, són com les del Bicibox, però estan pintades d’un altre color i identificades de manera diferent.

Incompatible amb el Bícing de Barcelona

Quan un usuari/a prengui una bicicleta en una estació l’haurà de deixar en una altra, ja sigui dins del mateix municipi o de qualsevol altre de la xarxa, no pas amb Barcelona, on ja s’ha anunciat que continuarà el servei de Bícing de manera independent. Tots els municipis que participen estan situats l’un al costat de l’altre, excepte Sant Cugat del Vallès. La resta són, a més de Castelldefels, l’Hospitalet, Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí, Cornellà, Sant Feliu, El Prat, Sant Boi, Viladecans i Gavà. De cara al futur, l’AMB considera que el sistema metropolità de compartició de bicicletes hauria de ser compatible amb el de Barcelona.

Abonament de 30 € l’any

Les persones abonades a l’eBicibox pagaran una quota anual de 30 € i després pagaran per ús. Els primers 30 minuts seran gratuïts i, a partir d’aquí, cada mitja hora costarà 50 cèntims (fins a un màxim de 5 hores). El servei funcionarà els 365 dies de l’any des de les 7 del matí fins la mitjanit. Durant la resta d’hores es farà la redistribució de bicicletes, manteniment i recàrrega de bateries, amb un cost anual aproximat de 600.000 euros.

A través del següent document podeu consultar un tríptic informatiu sobre l’eBicibox.

Platges de notable

Platges de notable

El passat mes de  desembre es van publicar els resultats d’ocupació i satisfacció de les platges metropolitanes durant l’any 2018. Han rebut la segona puntuació més alta de tota la sèrie històrica, amb 7,73 punts sobre 10. Cal destacar, també, que no hi ha cap paràmetre suspès en cap dels municipis enquestats. Les platges del Prat de Llobregat són les més ben valorades, amb un 8,03 sobre 10.

Les platges del litoral metropolità han rebut més de 8.327.693 usuaris i el mes de juliol ha estat el de més ocupació. El municipi més visitat ha estat Gavà, amb 1.237.535 usuaris.

Les conclusions de l’estudi detecten alguns factors importants que poden haver influït en la temporada de platges, ja que ha estat un estiu marcat per la inestabilitat meteorològica i amb força dies de bandera vermella i avisos de precaució. La freqüència dels temporals ha tingut conseqüències en la reducció d’espai de les platges i, per tant, un descens en l’espai hàbil per acollir visitants.

El mes de màxima afluència a les platges de la metròpolis de Barcelona continua sent el juliol i es manté la freqüència setmanal com a primera opció escollida pels usuaris. S’ha detectat que la gent hi va més tard, que la freqüència diària ha baixat i que l’estada mitjana és de 3 hores i 4 minuts. Els aspectes més ben valorats pels usuaris són l’accés a les platges, la tranquil·litat, el paisatge o entorn i la proximitat

Aquest estudi, encarregat per l’AMB a l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), es basa en un total de 5.265 entrevistes presencials distribuïdes en 40 jornades d’enquesta entre el 15 de maig i el 15 de setembre.

Els Reis d’Orient deixen a Castelldefels una gran dosi de regals, il·lusió i espectacle

Els Reis d’Orient deixen a Castelldefels una gran dosi de regals, il·lusió i espectacle

Ses Majestats van arribar a Castelldefels el passat 5 de gener per la sorra de la platja • Per la tarda, la Cavalcada de Reis va omplir de llum i color els carrers del centre de la ciutat per donar pas a la nit a l’operatiu de lliurament de regals a totes les llars del municipi

Veure fotogaleria

Un 5 de gener més, l’arribada dels tres Reis d’Orient va omplir la ciutat, de màgia, llum i colors. MelciorGaspar i Baltasar sabien que a Castelldefels sempre els rep un gran nombre de nenes i nens, que no es volen perdre la cavalcada i l’oportunitat de lliurar-los personalment les seves cartes.

Tal i com venen fent els darrers anys, Ses Majestats van arribar a Castelldefels muntant els seus camells per la sorra de la platja, amb una caravana de patges, carters reials i cavalls ben carregats de regals. Aquesta caravana va començar a l’alçada de l’avinguda República Argentina i va arribar fins al carrer 5 on esperaven per donar-los la benvinguda oficial a la ciutat l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), el regidor de Festes, Cultura i Participació Ciutadana, Jordi Maresma (ERC), i la resta de membres de l’equip del Govern Municipal. Una vegada finalitzat el recorregut Ses Majestats van ser traslladats amb vehicles d’època a descansar a l’Edifici de la República.

Per tal de facilitar l’estacionament a la zona, durant els dies 5 i 6 de gener va estar obert de forma gratuita l’aparcament del carrer Mèxic, al passeig Marítim, que compta aproximadament amb unes 350 places.

Ja per la tarda, sobre les 18 hores, començava la tradicional Cavalcada de Reis que, amb un augment significatiu de carrosses i participació per part de les entitats, va partir des de la plaça Joan XXIII per arribar cap a les 20 hores a la plaça de l’Església.

Un cop arribats a la plaça, van tornar a ser rebuts per les autoritats locals i van saludar a les famílies de Castelldefels des del balcó de l’Ajuntament, on van rebre la clau de la ciutat per accedir a totes les llars de la ciutat i van escoltar la carta de desitjos comuns que va llegir la classe de 4rt de Primària, Apartheid, de l’Escola La Ginesta.

Finalment, a les portes de l’Ajuntament, els tres reis van recollir les últimes cartes abans d’iniciar l’operatiu nocturn de repartiment de regals.

El Campament de Carters Reials, el 2 i 3 de gener a la plaça de l’Església

Ses Majestats, els Reis Mags d’Orient, havien enviat uns dies abans de la seva arribada els seus carters reials i patges, per a que atenguessin a totes les nenes i nens, i recollissin les seves cartes. Els carters reials van instal·lar el seu campament el 2 i 3 de gener a la plaça de l’Església.

El dimecres 2 de gener es va celebrar també un concert d’obertura de les portes del Campament de Carters Reials, a càrrec de l’Associació Musical de Castelldefels.

L’Ajuntament reforça el servei de neteja i recollida de residus en els festius nadalencs

L’Ajuntament reforça el servei de neteja i recollida de residus en els festius nadalencs

El dia 24 de desembre, dilluns laborable, també es dobla la recollida de la fracció de resta en el torn de tarda

L’Ajuntament de Castelldefels, a través de l’empresa municipal Serveis Ambientals de Castelldefels (SAC), reforça un any més el servei de neteja i recollida de residus en els dies festius nadalencs. Pel que fa a anys anteriors, enguany el dispositiu compta amb un augment d’efectius i equips operatius i incrementi també la freqüència de pas.

– El dia 24 de desembre dilluns laborable, es doblarà la recollida de la fracció de resta en el torn de tarda.

– El dia 25 de desembre els serveis són els següents:

 • 4 equips de barredoras formats per un maquinista i un peó.
 • 1 equip de mobles format per un conductor de 2a i un peó
 • 2 equips de recollida de papereres platja i centre
 • 1 equip de neteja de places
 • 1 equip d’intervenció de neteja amb aigua a pressió
 • 2 equips neteges de parcs
 • 4 recollides de bilateral de resta
 • 1 equip de bilateral de selectiva
 • 4 equips de sobreeiximents en àrees etc.


– El dia 26 de desembre els serveis són els següents:

 • 6 equips de barredoras formats per un maquinista i un peó.
 • 1 equip neteja de places
 • 1 equip de recollida de mobles
 • 2 equips d’intervenció amb l’equip d’aigua a pressió
 • 3 equips de buidats de papereres
 • 2 equips neteja de parcs
 • 4 equips de neteja d’àrees sobreeiximents
 • 8 equips de recollida resta i selectiva bilateral

– El dia 01 de Gener de 2019 els serveis són els següents:

 • 3 equips de barredoras formats per un maquinista i un peó
 • 6 equips de recollida d’àrees sobreeiximents
 • 4 equips de bilateral recollida de resta
 • 2 equips de parcs
 • 1 equip d’intervenció amb l’equip d’aigua a pressió
 • 2 equips de buidats de papereres
 • 1 equip de neteja de places
Avui, darrera jornada “Alcaldessa compromesa amb tu” als barris de la Platja

Avui, darrera jornada “Alcaldessa compromesa amb tu” als barris de la Platja

“La millor manera de conèixer les opinions dels veïns de cada barri és estar al carrer, escoltant i prenent nota sobre possibles millores a realitzar”, afirma l’alcaldessa Maria Miranda (PSC) • La Trobada Oberta amb el veïnat del barri és aquest dimecres a les 19h a l’Espai del Mar

L’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), dedica les jornades de dimarts dia 11 de desembre i dimecres 12 als barris de la Platja per recollir les impressions i observacions dels veïns i veïnes, en el marc de la iniciativa “Alcaldessa compromesa amb tu”. Aquest mateix dimecres 12 de desembre a la tarda mantindrà una Trobada Oberta (19h) amb el veïns i veïnes al nou espai cívic ubicat a la planta baixa de l’Espai del Mar.

Des del passat mes de gener, l’alcaldessa està visitant tots els barris de Castelldefels. L’objectiu d’aquestes visites és el d’apropar l’Ajuntament a la ciutadania i establir vies de diàleg amb el veïnat que permetin fer avançar el municipi a l’alçada de les necessitats i de les situacions que hi ha, atenent tota la diversitat de barris. A aquestes visites també hi acudeixen regidors i regidores del govern municipal per tal de poder tractar qüestions específiques de cada barri del municipi.

“La millor manera de conèixer les opinions dels veïns de cada barri és estar al carrer, escoltant i prenent nota sobre possibles millores a realitzar. Vaig néixer a Castelldefels i sóc conscient que cada barri de la ciutat té necessitats diferents”, exposa l’alcaldessa. “Aquest és l’objectiu que perseguim amb el programa ‘Alcaldessa compromesa amb tu’. Seré a cadascun dels barris de la ciutat recollint preocupacions, treballant per donar resposta, i sumant esforços amb la ciutadania perquè Castelldefels segueixi creixent”, afegeix Miranda.

Amb aquesta iniciativa, s’ha posat en funcionament un espai de trobada i de comunicació que permet posar en comú entre l’Ajuntament i la ciutadania aquelles qüestions que més li preocupen.

Els veïns i veïnes trobaran el seu espai per traslladar a l’alcaldessa les seves consultes, peticions o suggeriments.”L’objectiu és seguir sumant propostes, idees i esforços perquè Castelldefels segueixi creixent”, afirma l’alcaldessa.