La Platja de Castelldefels renova un any més la seva adhesió a la

La Platja de Castelldefels renova un any més la seva adhesió a la

El fet comporta molts beneficis per a Castelldefels en matèria de promoció turística i projecció exterior de la ciutat ja que “Costa Barcelona” constitueix una de les principals destinacions de sol i platja de Catalunya

El distintiu de sostenibilitat turística de reconeixement internacional Biosphere ha acceptat un any més l’adhesió de la platja de Castelldefels a la marca turística “Costa Barcelona”.

El fet comporta molts beneficis per a Castelldefels en matèria de promoció turística i projecció exterior de la ciutat ja que “Costa Barcelona” constitueix una de les principals destinacions de sol i platja de Catalunya, amb una consolidada infraestructura d’allotjaments, complementada per unes poblacions, com Castelldefels, que han sabut conservar una personalitat pròpia molt lligada a el territori.
La gran varietat de les seves terres permet gaudir d’espais naturals com el parc de Garraf o el de Montseny, de poblacions de gran tradició turística com Sitges o Vilanova i la Geltrú, d’un ventall patrimonial de totes les èpoques (gòtic, industrial, modernista) o degustar les especialitats més selectes dels vins i caves de Penedès.

De la mateixa manera que la platja de Castelldefels, “Costa Barcelona” ha rebut també la certificació Biosphere com a Destinació Sostenible. El segell acredita que la marca turística “Costa Barcelona”, compleix amb els requisits de l’estàndard “Biosphere Destination” i que s’aplica amb èxit 6 criteris concrets en les seves polítiques turístiques: Gestió sostenible, Desenvolupament econòmic i social, Conservació i millora de el patrimoni cultural, conservació Ambiental, Qualitat i seguretat, i Implicació del visitant.


Notícia relacionada:

L’Espai del Mar es consolida com a punt de trobada veïnal amb activitats socials i culturals

L’Espai del Mar es consolida com a punt de trobada veïnal amb activitats socials i culturals

Aquest trimestre torna el programa de tallers i propostes per a tota la família

L’Espai del Mar es consolidarà durant aquest trimestre com a punt de trobada de referència per al veïnat dels barris de la platja. Des de l’Ajuntament, a través de l’àrea de Participació Ciutadana, es continua apostant per refermar l’equipament municipal com punt de trobada veïnal on realitzar activitats socials i culturals.

En aquest línia, ja s’ha posat en marxa tota una programació plena de tallers i propostes per a tota la família:

 

• Dimarts quinzenals a les 17.30 h

Contes, tallers (de 3 a 5 anys)

22 d’octubre

El Gra de Sorra i fem sorra màgica

5 de novembre

El Cargol Ramon i farem un cargol

19 de novembre

El Vaixell Màgic i fem origami

3 de desembre

L’Homenet de Pa i treballem amb pasta de sal

17 de desembre

El Més Important del Món i fem un ratolí. A càrrec de l’Associació Torre de Somnis

 

• Dissabtes a les 10.30 h

Tallers familiars (de 3 a 99 anys)

19 d’octubre

Fem Perfums

26 d’octubre

Fem Maquillatge de Halloween

16 de novembre

Construïm una avioneta

30 de novembre

Teatre Familiar

14 de desembre

Risoteràpia, Vivim amb Alegria

 

 Dijous quinzenals a les 19 h

Xerrades

 

Inscripcions gratuïtes a espai.delmar@castelldefels.org (places limitades)

Notícia relacionada:

Castelldefels fa volar més de mil Estels per la Pau

Castelldefels fa volar més de mil Estels per la Pau

La platja de Castelldefels ha acollit un any més, en el marc de les Jornades de Pau i Solidaritat, la jornada solidària Estels per la Pau, que ha mobilitzat a més 5000 persones a prop de la plaça de les Palmeres a favor de la no violència, la justícia social i la convivència

Veure Fotogaleria

La platja de Castelldefels va acollir el passat diumenge 20 d’octubre un any més la jornada solidària Estels per la Pau. Unes 5.000 persones han participat en aquesta la festa solidària e internacional a  la platja de Castelldefels.

La Fundació Comparte i l’Ajuntament de Castelldefels són els promotors d’un esdeveniment que compta amb la participació de desenes de col·laboradors. En aquesta ocasió, quatre escoles de Castelldefels, Jacint Verdaguer, Gaudí, Josep Guinovart i Frangoal han participat activament des de les aules on més de 500 nens han dut a terme tallers de cultura de pau i construcció d’estels per poder participar aques passat diumenge en la gran volada solidària.

La plaça de les Palmeres de Castelldefels ha estat una vegada més l’escenari d’una jornada que es celebra a més de 100 ciutats del món.  S’ha superat l’assistència d’anys anteriors (que es va xifrar en més de 4.000 assistents) amb més de 5.000 participants i a prop de 900 nens han fet volar estels en un ajornada ventosa i assolellada ideal per aquesta pràctica.

Durant tota la jornada els assistents han pogut participar en multitud de tallers organitzats per Comparte. Asha Miró, icona intercultural i ambaixadora de cooperació internacional, ha estat l’encarregada de llegir el pregó que ha versat  sobre la pau al món, la no violència i la gestió sana dels conflictes. A l’acte també ha assistit l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda i diversos regidors de l’Ajuntament de Castelldefels

La cita forma part del calendari mundial des de fa més de 30 anys. El segon diumenge d’octubre se celebra el “One Sky, One World”, el “Dia Internacional Estels per la Pau”. Un esdeveniment en el qual l’estel es transforma en un símbol multicultural que promou l’entesa entre els pobles, la justícia social i el diàleg per la convivència.

Pel director general de la Fundació Comparte, Claudio Lavanchy “Estels per la Pau, és més que un dia de festa pensat per a tota la família a la plaça de les Palmeres de Castelldefels”. Per sisè any la trobada ha proposat una reflexió profunda en una “jornada per la Pau i la resolució pacífica dels conflictes” en un espai de 1.000m2 on es realitzan activitats de tota mena, adreçades especialment als més petits de la casa”.

Els assistents han pogut participar en tallers de construcció i decoració d’estels i gaudir de vols acrobàtics d’estels gegants, entre altres d’activitats programades com també l’exhibició de balls i classes de maquillatge. Com a novetats, aquest any hi ha hagut tallers de caricatures, un fotomató i un estand amb trucs de seguretat, una activitat patrocinada per Grup Maldonado, patrocinador de l’esdeveniment.

L’objectiu principal d’aquest acte és que les famílies i els nens reflexionin sobre la pau al món i, amb l’ajuda dels seus pares i educadors, deixin per escrit en els estels seus missatges i bons desitjos com a símbol multicultural que promou l’entesa entre pobles, el respecte, la justícia social i el diàleg per a la convivència.

Un món en creixent conflicte

Estels per la Pau té avui més sentit que mai en un present marcat per la violència i els enfrontaments armats en l’àmbit internacional. Segons l’Índex de Pau Global 2018, elaborat per l’Institute for Economics and Peace, en l’últim any el món és més desigual. L’augment de l’autoritarisme, els conflictes no resolts a l’Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica i la inestabilitat política.

Recolzat a nivell internacional per l’ONU i la Unesco, el ‘Dia Internacional Estels per la Pau’ se celebra des de fa més de 30 anys en diverses platges del món amb l’objectiu d’omplir de colors el cel de més de 100 ciutats i, al mateix temps, sensibilitzar la població sobre l’increment dels conflictes armats i les guerres.

Estels en un clam solidari per la pau

Estels en un clam solidari per la pau

Castelldefels acull un any més, en el marc de les Jornades de Pau i Solidaritat, la jornada solidària Estels per la Pau, que acostuma a mobilitzar més de 4.000 persones a favor de la no violència, la justícia social i la convivència

La platja de Castelldefels acull un any més la jornada solidària Estels per la Pau, que acostuma a mobilitzar més de 4.000 persones a favor de la no violència, la justícia social i la convivència. La Fundació Comparte i l’Ajuntament de Castelldefels són els promotors d’un esdeveniment que compta amb la participació de desenes de col·laboradors i voluntaris i que té lloc aquest diumenge 20 d’octubre (11-19h) a la plaça de les Palmeres. En cas de pluja i anul·lació la jornada se celebraria el 10 novembre.

Recolzat a nivell internacional per l’ONU i la Unesco, el ‘Dia Internacional Estels per la Pau’ se celebra des de fa més de 30 anys en diverses platges del món amb l’objectiu d’omplir de colors el cel de més de 100 ciutats i, al mateix temps, sensibilitzar la població sobre l’incrementdels conflictes armats i les guerres.

La temporada alta de platges 2019, en xifres

La temporada alta de platges 2019, en xifres

La gestió de la platja de Castelldefels es realitza en base a un sistema de millora contínua, D’una manera estable, atès que es ve efectuant des de l’any 2006, amb l’aplicació d’estàndards de qualitat de reconeixement contrastat

Castelldefels forma part del conjunt de platges de l’Àrea Metropolitana, que és el principal espai d’ús lúdic de la metròpoli de Barcelona, amb més de 10,5 milions de visitants l’any. La platja del nostre municipi destaca per la qualitat, avalada per diferents reconeixements anuals nacionals i internacionals, i per la seva personalitat diferenciada.

D’una manera ja estable, atès que es ve efectuant des de l’any 2006, la gestió de la platja de Castelldefels es realitza basant-se en un sistema de millora contínua, amb l’aplicació de la «Q» de qualitat turística, ISO 13009:2016, a la qual s’afegeix la certificació ISO 9001:2015.

L’equip tècnic de platges, conformat per diferents Àrees municipals de l’Ajuntament, treballa de manera transversal totes les qüestions que afecten a la platja amb criteris de qualitat, establint uns objectius de millora cada temporada i realitzant un treball conjunt.

Nou punt d’atenció de la Policia Local

Durant la temporada alta de platges, la instal·lació del mòdul de la Policia Local –una de les novetats de la temporada 2019– ha permès la millora de l’atenció ciutadana, gràcies a l’habilitació d’aquest espai, més reservat i apte per a les reunions entre policia i ciutadania durant l’horari de màxima afluència de la platja (de 10 a 19 h).

Pel que fa a les hores de màxima afluència en horari nocturn, la Policia Local ha realitzat 74 controls d’horari als establiments d’oci nocturn i l’espai públic, els divendres, els dissabtes i els dies festius entre les 23 i les 7 h. S’ha perseguit l’objectiu de continuar millorant en la convivència entre els diferents usos que es fan de la platja.

Civisme en l’oci nocturn

En aquest sentit, destaca també la implantació del Servei de Civisme de l’Oci nocturn a la platja, operatiu durant tretze setmanes, del 14 de juny al 13 de setembre, tots els divendres entre les 22 i les 2 h.

Aquest servei ha fet un total de 299 intervencions socioeducatives de sensibilització i mediació de conflictes entre un col·lectiu de més de dos mil joves. Els responsables del servei valoren positivament el treball de coordinació amb les entitats veïnals de Lluminetes i Can Bou, que s’han mostrat molt col·laboratives.

Gestió i sensibilització ambiental

L’operatiu de platges a Castelldefels ha fet una aposta decidida per la millora de la gestió mediambiental, com acrediten les certificacions de què disposa, Bandera Blava, Ecoplayas i Biosphere. N’és una mostra la millora constant de la eficiència de les instal·lacions, com ara la separació de la xarxa d’aigua de dutxa i de reg iniciada l’any 2018 i que ha continuat aquest any. A més, la xarxa separativa d’aigües amb què compta el municipi, més respectuosa amb el medi, transporta les aigües residuals cap a la Depuradora de Gavà-Viladecans de manera separada de les aigües pluvials. Les aigües pluvials són, doncs, acumulades al col·lector-interceptor de gran capacitat de les conques centrals de Castelldefels (paral·lel a l’autopista C-32) i van a parar al mar quan s’assoleix el nivell de sobreeiximent.

Aquesta temporada, el trencament d’una canonada metropolitana a Gavà va provocar incidències puntuals a la xarxa d’aigües pluvialsi residuals, amb sortides d’aigües directes al mar a la platja de la Pineda, a l’alçada de la plaçade les Palmeres. Per aquest motiu va onejar la bandera vermella en aquesta zona fins que, al cap de pocs dies, es va poder garantir la qualitat de l’aigua, d’acord amb els resultats de les analítiques de control que es van dur a terme.

S’han realitzat una quinzena d’accions mediambientals a la platja, acions de neteja, sensibilització i divulgació, tant des d’iniciatives privades dins dels programes de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de diferents empreses, com en col·laboració amb organismes públics i entitats mediambientals dins dels projectes ‘Let’s Clean Europe’, promogut per l’Agència de Residus de Catalunya, al maig; Libera (SEO Birdlife i Ecoembes), al juny i al setembre; i ZeroBeach (Rezero i Eco-Union), entre d’altres. En aquest sentit, l’Ajuntament ha implementat un protocol per a gestionar les sol·licituds d’aquests tipus d’accions. El protocol s’ha aprovat aquest setembre, i en breu es podrà realitzar a través d’un tràmit a la pàgina web de l’Ajuntament de Castelldefels, Castelldefels.org.