Les festes de barri arriben aquest dissabte al Baixador

Les festes de barri arriben aquest dissabte al Baixador

Aquest dissabte 20 de juliol, el barri celebrarà la seva festa amb activitats esportives, animació infantil, sopar de veïns i el concert amb la banda Sospechosos

Dins de la programació de les Festes dels Barris, aquest dissabte 20 de juliol li toca torn al barri del Baixador. El programa inclourà activitats al matí i a la tarda-vespre, distribuïdes de la següent forma:

– Matí: Activitats nàutiques (sortides en caiac a les 10.30h, 11.30h i 12.30h) i activitats esportives (tait-xí a les 10h, pilates a les 11h i zumba a les 12h). Aquestes seran gratuïtes pels socis de l’AVV i costaran 5€ per les persones no sòcies. Les inscripcions prèvies es poden fer a través de l’adreça de correu electrònic elbaixador@gmail.com

– Tarda – Vespre: Animació infantil (18h), sopar de veïns a la fresca (21h) que inclourà el pregó de les festes, i el concert de rock & blues amb la banda Sospechosos (22.30h).

Les activitats, organitzades per l’Associació de Veïns i Veïnes del Baixador amb la col·laboració de l’Ajuntament, es duran a terme al c/514 (al costat del Club Nàutic)

+INFO: Programa de les Festes

La Diputació de Barcelona destina 830.000 euros als municipis costaners per garantir la seguretat i salubritat de les platges

La Diputació de Barcelona destina 830.000 euros als municipis costaners per garantir la seguretat i salubritat de les platges

La Diputació de Barcelona dona suport econòmic als 25 municipis costaners de la demarcació (a excepció de la ciutat de Barcelona) per garantir el servei de vigilància, salvament i socorrisme, el lloguer i manteniment del material sanitari i de les infraestructures necessàries per prestar aquest servei. Aquest any 2019, s’han destinat 830.000 € per a aquest suport. La corporació també els ofereix campanyes d’educació i informació relacionades amb la protecció i la promoció de la salut en les platges.

Materials de la campanya “Cuida les platges i cuida’t tu”

A través de la campanya “Cuida les platges i cuida’t tu”, la Diputació de Barcelona ofereix retolació i banderoles per a la identificació dels llocs de socors i cartells informatius de l’estat de la mar, de la situació meteorològica i de la radiació ultraviolada per informar a les persones usuàries. També ha repartit para-sols per a la protecció del personal de salvament i socorrisme; i polseres per identificar els infants i facilitar la seva trobada en cas de pèrdua (enguany se’n repartiran 9.000), que es poden solicitar en els llocs de socors.

A més, se’ls dona material de sensibilització i educació sobre l’ús responsable d’aquests espais, com ara un desplegable amb informació sobre mesures de protecció solar, de bany segur i de tractament per picada de medusa (25.000 exemplars) i el conte “Els pirates de la platja”, amb una edició de més de 3.000 exemplars que seran repartits als municipis del litoral barceloní amb l’objectiu que els infants de 6 a 10 anys coneguin, de manera lúdica, els riscos que hi ha a la platja i els aprenguin a minimitzar.

95 platges amb servei de salvament i socorrisme.

Campanya “Vigila amb el sol solet!”

Amb aquest lema “Vigila amb el sol solet!”, la Diputació de Barcelona reparteix material educatiu per als ajuntaments que ho solicitin amb l’objectiu de poder treballar la protecció solar amb infants del cicle inicial de primària, així com tallers de sensibilització que s’ofereixen a municipis de menys de 20.000 habitants.

Web amb informació en línia

Per altra banda, la Diputació de Barcelona disposa d’una pàgina web específica https://www.diba.cat/platges adreçada a tots els usuaris on es pot consultar informació relacionada amb el suport que la Diputació ofereix en matèria de platges. En aquest lloc web també es pot accedir a links d’interès relacionats amb aquesta temàtica, com per exemple l’aplicació Platgescat, que permet obtenir informació en línia de l’estat de les platges de Catalunya.

La Cuarta Pared i Broken Toys, aquesta setmana a les Nits d’Estiu entre Palmeres

La Cuarta Pared i Broken Toys, aquesta setmana a les Nits d’Estiu entre Palmeres

La cita cultural a la plaça de les Palmeres es consolida un estiu més com a espai de referència d’actuacions i representacions en directe amb l’objectiu dinamitzar les nits de divendres i/o dissabtes en aquesta zona de la platja

L’escola d’arts escèniques i audiovisuals La Cuarta Pared i el grup de versions Broken Toys donaran forma i vida a la tercera setmana del festival impulsat per l’àrea municipal de Turisme Nits d’Estiu entre Palmeres, que torna aquests divendres i dissabte després d’una setmana de descans amb motiu de les Festes del Mar.

• Divendres, 19 de juliol a les 22 hores. L’escola d’arts escèniques de Castelldefels La Cuarta Pared oferirà un espectacle integrat per una exhibició de coreografies treballades per les alumnes del centre durant aquest curs; i un petit avanç del clàssic musical Cabaret, que l’entitat estrenarà el proper mes d’octubre al Teatre Plaza.

• Dissabte, 20 de juliol a les 22 hores. Torn per al quartet de versions de pop-rock Broken Toys. El grup, amb l’ex concursant de La Voz David Peris com a cantant, oferirà tot un recorregut per la història recent de la música -en anglés i en castellà-,  amb influències tan diverses que van des de Prince a Los Ronaldos.

Referència cultural per dinamitzar la zona

El festival Nits d’Estiu entre Palmeres, impulsat per l’Ajuntament de Castelldefels a través de l’àrea de Turisme, torna un any mes amb un programa que combina actuacions de música en directe, dansa, etc, i que finalitzarà el proper 31 d’agost. Es tracta d’una cita cultural consolidada al calendari i que té com a objectiu dinamitzar aquesta zona de la platja de Castelldefels amb actuacions les nits de divendres i/o dissabtes (depenent de la semana).

+ INFO: Facebook Turisme Castelldefels

El Cinema d’Estiu entre Palmeres segueix aquest dijous amb ‘Ralph rompe Internet’

El Cinema d’Estiu entre Palmeres segueix aquest dijous amb ‘Ralph rompe Internet’

Es tracta de la segona projecció de les set que conformen el cicle d’enguany · Cinema d’Estiu entre Palmeres, un cicle de cinema a l’aire lliure per gaudir de l’estiu a la Plaça de les Palmeres

La iniciativa municipal “Cinema d’Estiu entre Palmeres” continua aquest dijous 18 de juliol amb la projecció de la pel·lícula animada ‘Ralph rompe Internet’. Després de l’estrena (fa dues setmanes amb ‘Black Panther’) i l’aturada de la setmana pasada amb motiu de les Festes del Mar, torna el cinema a l’aire lliure per gaudir de l’estiu a la Plaça de les Palmeres.

Les projeccions, gratuïtes, comencen a les 22 hores. El cicle d’enguany inclou set films. Els que encara queden per projectar són els següents:

  • Dijous 18 de juliol: Ralph Rompe Internet
  • Dijous 25 de juliol: Campeones
  • Dijous 1 d’agost: Hotel Transylvania 3
  • Dijous 8 d’agost: Jurassic World – El Reino Caído
  • Dijous 22 d’agost: Los Increíbles 2
  • Dijous 29 d’agost: Superlópez
El projecte ZeroBeach arriba a Castelldefels per preservar la salut de la platja

El projecte ZeroBeach arriba a Castelldefels per preservar la salut de la platja

La iniciativa vol millorar la salut de les platges metropolitanes amb mesures com fomentar els espais lliures de fum o el sistema de dipòsit i retorn d’envasos de begudes

Cada dia, el litoral català (amb una extensió de 580km) rep l’impacte de l’abandonament i acumulació de burilles de cigarretes, envasos de begudes d’un sol ús, vaixella de plàstic (gots, plats, coberts), entre d’altres tipus de residus que afecten directament, per una banda, al paisatge i la salut de les nostres platges i, per una altra, la nostra economia. Només al juliol del 2018, les platges turístiques van acumular una mitjana de 450.000 elements de deixalles diàries per quilòmetre quadrat.

El turisme tendeix a generar més residus sòlids que altres activitats industrials perquè fa un ús més intensiu de productes d’un sol ús i de serveis d’hostaleria. En particular, la problemàtica de deixalles marines en platges a l’estiu és molt important a causa del nivell de freqüentació de platges de Catalunya i la intensitat de l’ús. El residu principal són els plàstics (75%) i es troben seriosos problemes en relació a la separació i reciclatge de les deixalles de la sorra, així com la recollida mecànica de burilles de cigarretes.

Per aportar solucions a aquesta situació, neix Zero Beach, un projecte creat per les associacions Rezero i eco-union amb el suport de l’Agència de Residus i BeMed, que té com a objectiu principal alliberar les platges dels residus, a partir de la seva prevenció. Les entitats impulsores creuen que les platges han de considerar-se, no només un espai lúdic, sinó un paratge natural de qualitat i de respecte cap a la naturalesa, en coherència amb la societat Residu Zero.

Per tal d’eradicar la presència i abandonament dels residus, aquesta setmana, les entitats, juntament amb l’Ajuntaments de Castelldefels, desenvoluparan a partir del 22 de juliol accions concretes de prevenció i eliminació de residus com fomentar espais lliures de fum a les platges, establir dipòsits per envasos de begudes, foment de gots reutilitzables i campanyes de sensibilització.

Un cop avaluat l’impacte de les mesures, es definirà un marc legal que faciliti a l’Ajuntament i a la ciutadania aconseguir una platja més sana i de més qualitat.