“Aladdin” posa la catifa aquest dijous al cicle de cinema a la platja d’aquest estiu

“Aladdin” posa la catifa aquest dijous al cicle de cinema a la platja d’aquest estiu

Cinema en pantalla gran, en projeccions gratuïtes, a la fresca, els dijous de juliol, agost i setembre… És una de les propostes de lleure familiar que impulsa l’Ajuntament aquest estiu

Les projeccions del cicle de Cinema a la platja es fan aquest any al solar del passeig Marítim, 161-163, entre els carrers 9 i 9 Bis, en un espai de grans dimensions que fa possible que els espectadors mantinguin la distància de seguretat sanitària interpersonal.

Les sessions, gratuïtes, comencen aquest dijous dia 9 de juliol, amb la projecció de la pel·lícula “Aladdin”. Serà a les 22 h, en el marc d’un cicle que oferirà fins a nou flms tots els dijous de juliol, agost i setembre, a excepció dels que coincideixen amb la Festa Major d’Estiu i amb la Diada.

Serà, per tant, els dijous 9,16,23 i 30 de juliol; 6,20 i 27 d’agost; i 3 i 17 de setembre de 2020. S’hi projectaran títols de cinema infantil i familiar, ‘blockbusters’ doblats al castellà, amb la intenció de satisfer un públic ampli, com ara “Dumbo” (16 de juliol); “Cómo entrenar a tu dragón 3” (23 de juliol) o “Ha nacido una estrella” (dia 30).

CONSULTI: Agenda – Ajuntament de Castelldefels

La platja del Baixador registra durant el cap de setmana l’ocupació més elevada amb un 75%

La platja del Baixador registra durant el cap de setmana l’ocupació més elevada amb un 75%

Des de l’Ajuntament es recorda a les persones usuàries la necessitat de repartir-se per tota l’extensió de la platja del municipi i evitar aglomeracions en punts concrets • L’alcaldessa i diferents regidors es reuneixen amb diversos establiments de la platja per prendre el pols al sector y recolzar l’àmbit de la restauració

El tram de la platja del Baixador va registrar durant el cap de setmana passat l’afluència més elevada a Castelldefels amb un 75% d’ocupació. A la resta de la platja, l’ocupació va oscil·lar entre el 50 i el 60%. Des de l’Ajuntament es torna recordar a les persones usuàries la necessitat de repartir-se per tota l’extensió de la platja del municipi i evitar aglomeracions en punts concrets i que un nou servei informatiu mostra en temps real el nivell d’ocupació de la platja de Castelldefels.

Des de l’equip tècnic de platges destaquen també que el passat dissabte els controladors van haver de reconduir alguns usuaris per no mantenir les distàncies de seguretat, això si sense incidències rellevants. Per aquesta raó, es fa també una nova crida a la ciutadania a la responsabilitat, al civisme i a complir amb les mesures de salut i seguretat per evitar qualsevol tipus de rebrot de Covid-19 al municipi.


Recolzament municipal al sector de la restauració

D’aquesta manera, la platja de Castelldefels i els seus establiments van recuperant progressivament la normalitat en plena temporada de bany, sempre amb les precaucions corresponents. En aquest context, l’alcaldessa Maria Miranda, la regidora de Platges, Clara Quirante, la regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Eva López, i el regidor de Via Pública, Nico Cerpa, van realitzar el passat 3 de juliol una visita a diferents guinguetes y establiments de restauració de la platja per tenir primeres impressions in situ del seu funcionament i recollir les seves inquietuds i suggeriments. L’objectiu, prendre el pols al sector de la restauració, un dels motors econòmics de Castelldefels.

Miranda va  assenyalar que “els sectors gastronòmic i de l’hostaleria i els comerços han fet un esforç molt gran durant l’emergència sanitària. Ara els hem de donar més suport que mai per impulsar tant l’economia del municipi i ajudar els nostres veïns i veïnes”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha fet una crida a apostar pel consum local “per garantir el creixement de Castelldefels sense deixar ningú enrere”.


La Diputació destina 830.000 euros per a la seguretat a les platges

Un any més, la Diputació de Barcelona, a través del Servei de Salut Pública, concedeix ajuts econòmics per garantir la seguretat i la salubritat de les platges als 25 municipis costaners de la demarcació de Barcelona, entre ells Castelldefels. El pressupost d’enguany és de 830.000 euros repartits entre aquestes 25 localitats.

Així mateix, amb el començament de la temporada de platges, la Diputació torna a engegar la campanya “Cuida les platges i Cuida’t tu” mitjançant la qual cedeix material d’informació i prevenció als municipis costaners de la demarcació.

A més, aquest any la Diputació també ha volgut ajudar els ajuntaments a posar en pràctica mesures per fer front a la nova situació sanitària en la reobertura de les seves platges durant la desescalada per prevenir la propagació de la Covid-19 i evitar possibles rebrots de la malaltia.

Per altra banda, la Diputació de Barcelona disposa d’una pàgina web específica adreçada a tots els usuaris on es pot consultar informació relacionada amb el suport que la Diputació ofereix en matèria de platges. En aquest lloc web també es pot accedir a links d’interès relacionats amb aquesta temàtica, com per exemple l’aplicació Platgescat, que permet obtenir informació en línia de l’estat de les platges de Catalunya.

Suspeses les Festes del Mar, neix un cicle de concerts gratuïts als jardins del Castell

Suspeses les Festes del Mar, neix un cicle de concerts gratuïts als jardins del Castell

Les Festes del Mar, que se celebren cada any a la platja de Castelldefels a mitjans juliol, pels volts de la diada de la Mare de Déu del Carme, enguany no es podran celebrar, perquè les activitats tradicionals no permeten respectar les mesures de seguretat.

Tanmateix, la normativa sanitària en la represa de l’activitat permet que l’Ajuntament programi un cicle de concerts gratuïts, amb aforament limitat, als jardins del Castell

La Cultura no s’atura. Aquest ha estat el lema amb què els serveis de Cultura de l’Ajuntament de Castelldefels han mirat de mantenir viva l’activitat, excepcionalment on line, al llarg d’aquests mesos de pandèmia. En aquest temps s’han reprogramat espectacles i activitats per evitar-ne, sempre que ha estat possible, la cancel·lació definitiva.

L’etapa de represa de l’activitat, en millors condicions sanitàries que fins ara, permet recuperar els espectacles amb públic presencial, però sempre condicionades al compliment d’estrictes criteris de prevenció, higiene i aforament. Aquestes mesures, però, no es poden garantir en activitats massives com les Festes del Mar, raó per la qual l’Ajuntament s’ha vist obligat a suspendre’n enguany la celebració.

Tant per la seva ubicació, com pel volum d’assistència, que en anys anteriors ha arribat a les 50.000 persones al llarg de tot el cap de setmana, l’Ajuntament de Castelldefels entén que no és possible garantir el compliment dels protocols sanitaris com el distanciament físic en el marc de les Festes del Mar, i és, per tant, una activitat amb un potencial de risc massa elevat.

Cancel·lades les Festes del Mar 2020

Per tot això, el Consell Assessor i Estratègic municipal ha determinat l’anul·lació de les Festes del Mar d’aquest estiu. En col·laboració amb l’Agrupació de Cultura Popular, se’n mantindrà l’encesa de torxes a les torres de guaita, que simbolitza l’avís de l’arribada dels pirates barbarescos a les costes de Castelldefels, el divendres 17 de juliol a les 22 h.

En línia, a les xarxes socials de Facebook @castelldefelscultura, Instagram @castelldefelscultura i Twitter @cdfcultura, el dissabte 18 de juliol es podrà veure el vídeo del Desembarcament Pirata de l’edició de 2019. I durant la setmana, a la Biblioteca a la Platja Carme Romaní s’organitzaran diverses activitats relacionades amb les Festes del Mar.

Concerts gratuïts al Castell

En la línia del lema la Cultura no s’atura, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament ha programat una sèrie d’activitats que sí que permeten establir mesures per a una correcta prevenció de riscos.

Es tracta del cicle “La Cultura no s’atura a l’estiu”, un programa d’activitats culturals als jardins del Castell, durant els divendres de juliol i els dos primers divendres del mes d’agost, gratuïta, amb aforament limitat.

Comença el servei de bany adaptat amb cadira amfíbia, amb persones acompanyants

Comença el servei de bany adaptat amb cadira amfíbia, amb persones acompanyants

La pandèmia provoca aquest estiu canvis en aquest servei que facilita que les persones amb mobilitat reduïda puguin banyar-se al mar. En condicions normals, les persones usuàries són assistides per personal de socorrisme, però enguany les mesures de distància de seguretat impedeixen que pugui ser així, de manera que hauran de ser ajudades per dues persones del seu entorn

El servei de bany adaptat torna a la platja de Castelldefels aquest dimecres 1 de juliol. Aquest estiu, a causa de la pandèmia, només pot realitzar-se sota estrictes mesures de seguretat i control, tant per al personal del servei com per al banyista.

Així, enguany el servei es desenvoluparà limitant la intervenció del personal del punt adaptat a la mínima imprescindible, és a dir, al préstec i desinfecció del material, per la qual cosa la persona que requereixi utilitzar la cadira amfíbia haurà de comptar amb l’ajuda de dues persones del seu entorn que han d’acompanyar-la.

Aquestes persones acompanyants hauran d’encarregar-se d’ajudar en la transferència, l’entrada i la sortida de l’aigua de la cadira amfíbia, i l’han d’acompanyar durant el bany, en un cercle exclusiu de contacte, doncs, i sempre sota la supervisió dels socorristes, qui facilitaran el material, explicaran el seu funcionament i controlaran que el bany es fa en condicions de seguretat i bon ús dels materials.

El servei es realitzarà en les mateixes condicions de seguretat que en condicions de normalitat, és a dir, exclusivament quan onegi la bandera verda i sempre que la rompent no dificulti l’accés i la sortida de l’aigua amb seguretat, condicions que valorarà el mateix equip de salvament i socorrisme en cada ocasió.

El punt de bany adaptat a Castelldefels es troba en la plaça de les Palmeres.

El juliol i l’agost, activitats familiars a la biblioteca de la platja totes les tardes

El juliol i l’agost, activitats familiars a la biblioteca de la platja totes les tardes

Situada al parc del Mar, la Biblioteca de la Platja Carme Romaní obre aquest estiu de l’1 de juliol al 28 d’agost. Hi haurà activitats presencials gratuïtes, amb aforament limitat, totes les tardes

Un estiu més la Biblioteca de la Platja Carme Romaní porta la cultura a la platja de Castelldefels per al gaudi de persones de totes les edats. Al seu emplaçament habitual, al parc del Mar (al passeig Marítim a l’alçada del carrer 11), la biblioteca de la platja obrirà de dilluns a divendres de 17 a 20:30 h, i oferirà, de l’1 de juliol al 28 d’agost, una activitat cultural i de lleure gratuïta cada dia, a les 19 h.

Les activitats són per a un màxim de 10 participants, que podráan ser acompanyats per una persona adulta. Cal fer inscripció prèvia per a cadascun dels tallers, telefonant al 93 636 96 97 (de 9 a 14 h) o bé via mail: b.castelldefels@diba.cat.

Moltes de les activitats tindran com a protagonista l’univers i l’obra d’una de les més brillants i prolífiques figures de la literatura infantil i juvenil de tots els temps, l’italià Gianni Rodari, en el centenari del naixement de l’autor dels “Contes per telèfon”.

A més de les activitats familiars diàries, la biblioteca de la platja permetrà gaudir d’una selecció de novel·la, diaris i revistes, pel·lícules i llibres per a infants, que les persones usuàries es podran endur en préstec bé consultar i llegir a l’ombra dels pins.

La Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado, que té cura de la seva versió estiuenca al litoral, recomana consultar la programació i seguir els protocols i les mesures de seguretat establertes per fer front al Coronavirus. La biblioteca del poble obrirà aquest estiu als matins, i també ofereix activitats presencials.

PROGRAMA COMPLET (pdf)