L’organisme que atorga aquest distintiu premia també Castelldefels per la seva tasca en matèria d’informació i educació ambiental

Castelldefels comptarà de nou aquest any amb dos trams de platja amb Bandera Blava: els de la Pineda i Lluminetes. La Fundació Europea d’Educació Ambiental (FEE) i l’Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC) l’ha tornat a distingir amb aquest segell que valora la qualitat ambiental de la platja, la seguretat i la neteja de les seves instal·lacions. A més, i per primera vegada, Castelldefels ha obtingut la distinció per la seva tasca en matèria d’informació i educació ambiental.

L’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, ha assenyalat que aquests guardons reafirmen “la redefinició del model de platja que està impulsant aquest equip de govern”. El respecte mediambiental és un dels criteris bàsics que guia aquest nou model. “Volem continuar treballant per una platja com a valor natural i, alhora, continuar oferint serveis de qualitat i una informació adient al que els nostres visitants mereixen”.

El tram que no ha obtingut el distintiu Bandera Blava ha estat el de Baixador. La raó és que quan els organismes que donen el guardó van fer l’anàlisi, aquest tram estava afectat per les obres del passeig Marítim. En aquest sentit, el govern municipal destaca que és un greuge afegit als problemes que va suposar el retard de les obres impulsades pel ministeri.

La regidora de Platges, Eva López, indica que les obres són les responsables del fet que Baixador no tingui també Bandera Blava, tot i que destaca que “tenim la mateixa gestió i els mateixos serveis que a la resta de la platja del municipi”.

Castelldefels té, a més, un dels vuit centres blaus que han estat  reconeguts a Catalunya: el centre de Cal Ganxo. El requisit per convertir-se en Centre Blau, en un municipi amb platges Bandera Blava, és l’existència d’un centre de visitants, aula de mar o de naturalesa, etc., que inclogui entre els seus objectius i activitats l’educació ambiental sobre els ecosistemes litorals i / o el desenvolupament sostenible, així com informació específica i / o activitats relacionades amb el Programa Bandera Blava.

La regidora destaca que la renovació d’aquest guardó “és important per a la nostra ciutat”. Segons Eva López, “quan viatgen, moltes famílies busquen platges amb aquesta menció i ser-hi és un punt de referència túrística. Seguirem treballant perquè la nostra ciutat segueixi sent un destí de qualitat turística”.

La Bandera Blava premia el compliment de paràmetres ambientals així com la qualitat de l’aigua, l’accessibilitat a la platja, la neteja, la sanitat, la seguretat, la informació ambiental que es dóna als usuaris o el respecte a la legislació.

La platja de Castelldefels compta a més amb quatre punts de mostreig de la qualitat de l’aigua. Aquesta informació és actualitzada cada setmana segons la informació proporcionada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).