L’Ajuntament de Castelldefels ha enllestit els preparatius per una Revetlla segura i cívica.Per primera vegada, s’instal·larà una carpa d’assistència sanitària que permetrà atendre aquelles incidències menors, que no calen un trasllat a un centre sanitari, d’una manera més àgil i efectiva.

L’Ajuntament de Castelldefels ha preparat el dispositiu perquè la revetlla de Sant Joan, la celebració que reuneix des de fa anys al voltant de 40.000 persones a la platja del municipi, es desenvolupi amb total normalitat, tot garantint la seguretat de les persones i la convivència. Aquest any, l’Ajuntament farà èmfasi en la necessitat de conjugar els diferents tipus de celebració de la revetlla, en consonància amb el nou model de platja, familiar i natural, que està implantant el govern municipal. Aquesta normalitat inclou les activitats que es desenvolupen cada revetlla als establiments d’oci.

“Donat que a la nit de Sant Joan ens visiten més de 40.000 persones per gaudir de la revetlla de San Joan a la nostra ciutat, desde Protecció civil hem fet un pas endevant en materia de seguretat i prevenció i aquest any, per primera vegada, instal·larem una carpa d’assistència sanitària que ens permetrà atendre aquelles incidències menors, que no calen un trasllat a un centre sanitari, d’una manera més àgil i efectiva”, explica el regidor de Governació i Protecció Civil, Jordi Planell. Es tracta de prestar assistència sanitària in situ durant la nit de Sant Joan, de totes aquelles incidències menors que no necessiten de trasllat a un centre sanitari per així alliberar al SEM i als centres sanitaris, que en una nit com aquesta estan desbordats.
El centre, ubicat aproximadament a l’alçada de l’avinguda República Argentina, estarà sota el comandament i coordinació del SEM i a la seva entera disposició. Comptarà amb la presencia d’un infermer i d’un tècnic en Emergències Sanitàries (TES) amb tres lliteres d’atenció simultània i de tot el material mèdic d’emergència per ser utilitzar per l’infermer al marge de l’ambulància de SVB amb 2 TES que també realitzaran atencions i possibles trasllats. El servei estarà operatiu de les 22.30 a les 6 hores.

D’altra banda i com cada any, les guinguetes de la platja podran sumar-se a la revetlla. L’Ajuntament, mitjançant d’un decret de l’alcaldessa, suspendrà aquella nit els objectius de qualitat acústica. En altres paraules, i donat el caràcter excepcional i popular de la revetlla, la nit del 23 de juny s’aixecaran les limitacions en les emissions de soroll.
Al mateix temps s’autoritzarà als establiments d’oci perquè puguin restar oberts fins a les cinc de la matinada. Cal tenir present que a les 6 de la matinada la platja ha d’estar desallotjada perquè puguin passar els equips de neteja, que recolliran més de 8 tones de residus.
Nova campanya de civisme per a la revetlla

L’Ajuntament ha posat en marxa una nova campanya amb missatges cívics per ser difosos a travès de les xarxes socials. S’ha optat per un to de campanya amable, adreçat especialment als joves

Dispositiu especial de seguretat i neteja
L’Ajuntament, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, també està preparant un dispositiu especial de seguretat i neteja, davant la previsible afluència massiva de visitants a la platja. Precisament, una de les raons que ha motivat que el plec de concessionsde les guinguetes comportés una col·locació d’aquests establiments disseminada al llarg del front litoral del municipi ha estat que no es concentri un gran nombre de persones en un mateix tram de la platja en moments d’esdeveniments especials com ara la revetlla de Sant Joan.

El govern municipal vol fer una crida a la celebració responsable de la revetlla “i a fomentar el comportament cívic en l’espai públic”, ha assenyalat l’alcaldessa Candela López. En aquest sentit, l’Ajuntament vol fer una crida a la responsabilitat cívica perquè tothom pugui gaudir de la festa. Així es vol alertar sobre l’excés de consum de alcohol, sobre la necessitat de respectar l’entorn natural i urbà i evitar que els menors accedeixin a artefactes de pirotècnia potencialment perillosos.6 Sant Joan fogates