Les modificacions aprovades en la sessió ordinària del Ple municipal de març es trobaven en període d’exposició pública i es comencen a aplicar a partir d’aquest mes de juny

El passat 1 de maig va donar inici la denominada ‘temporada alta’ de funcionament de la zona blava i verda d’aparcament a la Platja de Castelldefels. Una campanya 2016 que es perllongarà fins al 15 d’octubre i que enguany es presenta amb significatives novetats, fruit d’un acord entre l’Ajuntament i Valoriza (l’empresa que gestiona el servei d’estacionament regulat de la platja) i que van ser aprovades a la sessió ordinària del  Ple municipal del mes passat mes de març. Aquestes modificacions es trobaven fins ara, com marca la llei, en període d’exposició pública.

Aquestes novetats i modificacions preveuen una bateria de millores que repercutiran positivament en la ciutadania. L’acord per implantar aquestes mesures es va assolir el passat mes de març en el marc de les negociacions que els responsables municipals van mantenir amb Valoriza per buscar una solució satisfactòria al contenciós que aquesta havia presentat pel perjudici econòmic causat per les decisions que a 2013 va prendre l’Ajuntament.

Els beneficis d’aquest acord són els següents:

  • Es redueix l’horari de pagament a la zona de Playafels i passa a finalitzar a les 20 hores, com a la resta de la platja. Aquesta mesura entra en vigor al juny.
  • Es podrà anul·lar la sanció per no tenir tiquet, sempre que es faci en el termini d’una hora des de la seva imposició. Caldrà abonar 16 € (la multa ara és de 60 €). Es pot fer directament al parquímetre i també al telèfon mòbil
  • S’amplia a la platja l’exempció de pagar per aparcar a la zona blava les dues primeres i les dues últimes hores (de 10 a 12h i de 18 a 20 h) als residents que compleixin els requisits establerts (aquesta reducció funcionarà només de dilluns a divendres en dies no festius).
  • Els comerciants podran disposar de vals-aparcament de dues hores per fidelitzar els seus clients.
  • S’incrementa la tarifa 10 cèntims l’hora en la zona blava i 20 cèntims en la zona verda (el que permetrà que l’Ajuntament ingressi més sense que repercuteixi en els ciutadans de Castelldefels ja que la immensa majoria dels vehicles que estacionen a la zona blava de la platja procedeixen d’altres municipis).

+ INFO: Oficines de Valoriza

  • OFICINA CENTRE: Passatge de les Caramelles, 2 bis — Tel. 93 664 96 19
  • OFICINA PLATJA: Passeig Marítim, 170, cantonada carrer 6 — Tel. 93 664 55 40