L’activitat pròpia de l’època estival comença a posar-se en marxa • L’Ajuntament aposta pels usos compartits a la platja, perquè hi convisquin tant els vinculats a un espai natural com els relacionats amb l’oci

És una de les principals novetats de la temporada estival que ara comença a la platja: les obres han acabat. Castelldefels està fent els últims retocs al tercer tram del passeig Marítim, que aquest estiu estarà completament finalitzat.

Amb aquest tercer tram acabat ja és possible passejar ininterrumidamente al llarg dels cinc quilòmetres del front litoral de Castelldefels, des del terme de Sitges al de Gavà.

El tram del passeig Marítim comprès entre República Argentina i Les Botigues de Sitges ha estat en obres una mica més d’un any. Aquests últims dies s’ha instal·lat el mobiliari i la jardineria del passeig, i s’ha delimitat el carril bici.

L’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s’han encarregat tant del mobiliari com de la jardineria, que van quedar fora del projecte a causa de la rebaixa substancial del pressupost (dels 6,3 milions previstos inicialment va ser rebaixat a 3,6 milions) i les modificacions que anar condicionant-ne el desenvolupament.

Més xiringuitos

Finalitzat el procés de tramitació dels expedients per a la concessió de lesllicències d’explotació dels xiringuitos situats a la sorra de la platja, l’Ajuntament ha procedit a l’adjudicació i concessió d’aquestes llicències per als propers quatre anys. Tots els concessionaris són de Castelldefels, menys un.

Aquest estiu hi haurà més guinguetes (passen de 8 a 13), amb una millor oferta i amb horaris que respectaran el descans dels veïns. Seran setze, tretze xiringutos —que podran cuinar menjars— i tres quioscs de gelats. Es preveu que vagin obrint al llarg d’aquest mes de juny, ja que aquests primers dies de mes estan enllestint la seva instal·lació.

Música en directe

Seran autoritzades dues actuacions musicals cada mes en quatre dels xiringuitos de la platja de la Pineda (a l’altura del parc de les Dunes, dels carrers 18-19 i dels carrers 10-11) i en un de Baixador (davant el carrer Mèxic). En tots els casos els concerts han d’acabar a les 21 h i no sobrepassar els 91 dB(A).

Més transport públic

Rodalies incrementa l’oferta en l’estació Platja de Castelldefels de la línia R2 amb 17 trens més els caps de setmana de juny fins a setembre, tant en sentit Barcelona com en sentit sud.

Així mateix, l’AMB reforça a l’estiu les línies de bus que enllacen amb les platges metropolitanes, i oferirà 400 aparcaments per a bicicletes a peu de sorra, per desincentivar l’ús del cotxe.

Esport a la platja

La de Castelldefels és la primera platja de la demarcació de Barcelona on es pot practicar el kitesurf a l’estiu de forma regulada. L’Ajuntament vetlla perquè sigui possible compatibilitzar la pràctica d’aquest esport amb l’ús i el gaudi de la platja per part de la resta d’usuaris.

D’altra banda, la platja de Castelldefels acull la disputa de campionats de tota mena d’esports en modalitat de platja, els anomenats ‘beach games’. A la sorra es practiquen voley, futbol, rugbi, tennis, handbol, pádel, frisbee…

Socorrisme

Des de l’1 de juny fins al 31 d’agost, el servei de vigilància i socorrisme a la platja de Castelldefels es presta cada dia, de 10 a 19 h. La primera quinzena de setembre serà també diari, d’11 a 18 h.

Policia, a la sorra

Aquest estiu, el cos de la Policia Local de Castelldefels prestarà servei a la platja mitjançant sis agents que patrullaran per la sorra entre les 10 i les 19 h.

La pàgina web serà renovada

L’Ajuntament està ultimant la renovació de la pàgina web per posar a la disposició de la ciutadania tota la informació, actualitzada, sobre els serveis i l’actualitat de la platja, que serà també accessible des de dispositius mòbils.

‘Miniclub’

La nostra ciutat, certificada amb el segell de Turisme Familiar, reprèn amb l’arribada de l’estiu l’anomenat ‘miniclub’. D’11 a 19 h, aquest espai d’oci i entreteniment per a nens de 3 a 9 anys ofereix dues hores gratuïtes d’atenció lúdica a la infància, que podrà conèixer els pirates de Castelldefels. El ‘miniclub’ el trobarà al parc del Mar, al passeig Marítim, a l’alçada del carrer 11.

Qualitat de l’aigua

La platja de Castelldefels compta amb 4 punts de mostreig de la qualitat de l’aigua. Les anàlisis de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) s’efectuen sobre mostres preses a la plaça dels Palmeres, al carrer 5 bis, al c. Estel de Mar i al c. Veneçuela.

Informació turística

Aquest mes de juny, l’Oficina Turisme del centre, al carrer del Pintor Serrasanta, obre tots els dies de 10 a 14 h, i els dijous i els divendres també de 16 a 19:30 h.

L’oficina de la platja obre de dilluns a diumenge, de 10 a 14 i de 16 a 19:30 h. Aquest estiu, els visitants gaudiran d’una exposició de diorames creats amb desenes de ‘clics’ de Playmobil.