Com cada any, les guinguetes de la platja podran sumar-se a la revetlla • Donat el caràcter excepcional i popular de la revetlla, l’Ajuntament, tal i com fa cada any, aixecarà les limitacions en les emissions de soroll per a la nit del 23 de juny

L’Ajuntament de Castelldefels ja ha començat a preparar el dispositiu perquè la revetlla de Sant Joan, la celebració que reuneix des de fa anys al voltant de 40.000 persones a la platja del municipi, es desenvolupi amb total normalitat, tot garantint la seguretat de les persones i la convivència. Aquest any, l’Ajuntament farà èmfasi en la necessitat de conjugar els diferents tipus de celebració de la revetlla, en consonància amb el nou model de platja, familiar i natural, que està implantant el govern municipal. Aquesta normalitat inclou les activitats que es desenvolupen cada revetlla als establiments d’oci.

D’altra banda, l’Ajuntament, mitjançant d’un decret de l’alcaldessa, suspendrà aquella nit els objectius de qualitat acústica. En altres paraules, i donat el caràcter excepcional i popular de la revetlla, la nit del 23 de juny s’aixecaran les limitacions en les emissions de soroll.

Al mateix temps s’autoritzarà als establiments d’oci perquè puguin restar oberts fins a les cinc de la matinada. Cal tenir present que a les 6 de la matinada la platja ha d’estar desallotjada perquè puguin passar els equips de neteja, que recolliran més de 8 tones de residus.

Dispositiu especial de seguretat i neteja

L’Ajuntament, en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, també està preparant un dispositiu especial de seguretat i neteja, davant la previsible afluència massiva de visitants a la platja. Precisament, una de les raons que ha motivat que el plec de concessions de les guinguetes comportés una col·locació d’aquests establiments disseminada al llarg del front litoral del municipi ha estat que no es concentri un gran nombre de persones en un mateix tram de la platja en moments d’esdeveniments especials com ara la revetlla de Sant Joan.

El govern municipal vol fer una crida a la celebració responsable de la revetlla “i a fomentar el comportament cívic en l’espai públic”, ha assenyalat l’alcaldessa Candela López. En aquest sentit, l’Ajuntament vol fer una crida a la responsabilitat cívica perquè tothom pugui gaudir de la festa. Així es vol alertar sobre l’excés de consum de alcohol, sobre la necessitat de respectar l’entorn natural i urbà i evitar que els menors accedeixin a artefactes de pirotècnia potencialment perillosos.