La simulació va tenir lloc el passat 8 de juny i ha plantejat l’actuació davant un avis d’existència de fum a l’establiment de temporada Iguana • L’avís també informava que possiblement hi havia un parell de persones ferides per inhalació de fum

Un simulacre va posar a prova el passat 8 de juny el pla d’emergències en cas d’incendi d’una guingueta de la platja. La simulació va plantejar l’actuació a realitzar davant un avis d’existència de fum a l’establiment de temporada Iguana i l’alerta de que possiblement hi havia un parell de persones ferides per inhalació de fum.

Aquests simulacres tenen l’objectiu de posar a prova la capacitat de resposta dels diferents grups d’actuació com són el servei de vigilància i salvament desenvolupat per l’empresa Pro-Activa, la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, ambulància, bombers… així com visualitzar sobre el terreny les situacions que podrien donar-se en cas d’emergència real, per millorar els protocols d’actuació i donar una millor resposta.

L’exercici s’emmarcava també entre els objectius requerits pels diferents sistemes de garantia de qualitat que, als ulls de quatre certificacions (Bandera Blava, “Q” de Qualitat, EcoPlayas i Sicted), ostenta la platja de Castelldefels.

“El simulacre ha estat un èxit, ja que ha posat de manifest que la reacció davant una situació de risc es rapida i eficaç, es important estar preparats per qualsevol incident que pugui succeir en les nostres platges i que el personal responsable estigui format i capacitat”, va valorar la regidora de Via Pública i Platges, Eva López.