Amb un ampli programa d’activitats vora el mar, aquestes festes se celebren cada any amb motiu de la diada de la Mare de Déu del Carme, patrona de pescadors i mariners
Del 15 al 17 de juliol Castelldefels va celebrar una nova edició de les emblemàtiques Festes del Mar. Amb un ampli programa d’activitats vora el mar, aquestes festes se celebren cada any amb motiu de la diada de la Mare de Déu del Carme, patrona de pescadors i mariners. Aquest any, l’Ajuntament de Castelldefels, amb l’objectiu de que els ciutadans i visitants de Castelldefels poguessin participar en una acció col·lectiva i fossin part de les Festes del Mar 2016, va convocar la 1ª edició del Concurs d’Instagram Festes del Mar 2016.

Divendres, 15 de juliol
El divendres, dia 15, el programa començava amb una Hora del Conte especial a la Biblioteca de la Platja Carme Romaní amb l’espectacle Les increïbles històries de les pirates Anne i Mary, a càrrec de la companyia Fontana.
Aquest any, el Mercat del Mar s’avançà un dia i va obrir també el divendres, de 18 a 24 hores, amb paradetes artesanals i de temàtica marinera al llarg del passeig Marítim, entre els carrers 12 i 15. El dissabte a la tarda i durant tot el diumenge l’espai va albergar també activitats infantils, tallers i animació de carrer.
La jornada va incloure la gran novetat d’aquest any: una encesa de bengales des de les diferents torres de defensa de la ciutat per alertar el veïnat de l’albirament de l’esquadra dels pirates Dragut i Otxalí:
Torre Barona
Torre de Guaita del Casal de Cultura
Torre de l’homenatge del Castell
Prèviament, la plaça de les Palmeres acollia de nou el taller de country a càrrec de l’associació Castelldefels Balla Country. Al mateix espai, va prendre el relleu una nova edició del Sona-Festival, organitzat per la regidoria de Joventut amb la col·laboració de Sona i Felsfest. Aquest any comptava amb els concerts de DRumba2 i Deceleratrix, grup guanyador del Nous Talents 2016.

Dissabte, 16 de juliol

Els plats forts de les festes van arribar el dissabte 16. El programa va incloure, en la vessant més esportiva, la 17a edició del torneig 4×4 de vòlei platja “Voleiboom” al Beach Club Esportiu El Péndulo; el Mercat del Mar i l’emblemàtica representació del Desembarcament de Pirates a la platja precedida d’una Cercavila de Pirates amb els actors, actrius i figurants que hi participaven. La cercavila va sortir de la plaça de les Palmeres per arribar a l’alçada del carrer 11, al lloc del Desembarcament Pirata, coordinat i dirigit per l’escola d’arts escèniques de Castelldefels Performing Arts. Després de l’espectacle, torn per a la Sardinada popular organitzada per l’Agrupació de Pirates Sardiners, focs artificials i el concert-ball amb l’orquestra Moonlight a la plaça de les Palmeres.
També el dissabte, 16 de juliol, dia de la Mare de Déu del Carme, es va celebrar la Missa solemne en honor a la patrona a l’església de Can Bou i, a continuació, la tradicional Processó pels carrers dels barris amb tradició marinera i pel centre de Castelldefels,organitzada pel Club Nàutic Castelldefels, el Club Marítim Castelldefels i la Parròquia Santa Maria de Castelldefels, amb la coordinació del comodor del Club Marítim, Lorenzo León. El recorregut va finalitzar al Club Marítim on la Verge embarcà fins el Club Nàutic.
Es va programar per al dissabte, 18 de juliol (18.15-2.15 h) un servei especial d’autobús gratuït des del centre a la platja i a la inversa: Parades: carrer Santiago Rusiñol/Pintor Serrasanta i Carrer 11/Passeig Marina.
D’altra banda, de 10 a 21 hores, l’associació Artdefels va organitzar la 1a Trobada d’Urban Sketchers de Castelldefels. Aquesta trobada va consistir en un itinerari que va portar a tots els participants per diferents localitzacions de Castelldefels, com ara el Castell, l’església de Santa Maria, el Mercat del Mar i el Desembarcament Pirata a la platja de Castelldefels, on llapis en mà van poder dibuixar les millors escenes de les festes i del municipi.

Diumenge, 17 de juliol
Diumenge 17, a la platja continuava el torneig 4×4 de vòlei platja “Voleiboom” i el Mercat del Mar, mentre que a la plaça de les Palmeres va tenir lloc l’espectacle familiar de circ, música i malabars LP MIX, a càrrec de la companyia Lp. Posteriorment, temps per gaudir del tradicional Concert de l’Associació Musical de Castelldefels a l’Església de la Mare de Déu del Carme (Can Bou). El cap de setmana i les Festes del Mar es van tancar a la plaça de les Palmeres al compàs de la cantada d’havaneres amb el grup Son de l’Havana regada amb el tradicional repartiment de rom cremat.
Fotogaleria: Festes del Mar 2016