Nous desfibril·ladors a la platja permetran una millor reacció davant possibles aturades cardíaques
Els llocs de socors i salvament així com tots els xiringuitos de la platja compten amb desfibril·ladors semiautomàtics, en el marc de la iniciativa impulsada per l’Ajuntament ‘Castelldefels, ciutat cardioprotegida’
L’Ajuntament, a través de les àrees de Salut i Protecció Civil, continua avançant en el seu projecte per fer de Castelldefels una ciutat cardioprotegida. La finalitat bàsica del projecte consisteix a salvar la vida de persones que pateixen un episodi de mort sobtada o atac de cor reaccionant el més ràpid possible a través de l’ús de desfibril·ladors. La seva disponibilitat pot suposar la diferència entre salvar o no una vida en cas d’aturada cardíaca, en permetre restablir el ritme normal del cor fins a l’arribada dels serveis mèdics d’emergència.
Als desfibril·ladors ja existents en equipaments municipals i esportius de la ciutat, se sumen ara els 13 xiringuitos de la platja. D’aquesta manera, Castelldefels afegeix al seu atractiu turístic i qualitat de les seves aigües costaneres la màxima seguretat en cardioprotecció per al turisme estival ja que tots els llocs de socors i salvament i els 13 xiringuitos de la platja compten amb desfibril·ladors semiautomàtics.
La iniciativa ha estat possible gràcies a l’impuls de l’Ajuntament i a la col·laboració de les guinguetes i els seus treballadors, alguns dels quals van rebre formació sobre l’ús d’aquests aparells que han estat instal·lats per l’empresa B+Safe, que detalla que aquest tipus de desfibril·ladors són molt fàcils de manejar per personal sense coneixements sanitaris previs.
Des de l’Ajuntament es continua treballant per continuar instal·lant desfibril·ladors en tot el municipi i fer de Castelldefels una ciutat més segura i cardioprotegida. Per assolir-ho, aquesta seria tan sols una primera fase. La fase 2 seria la instal·lació dels desfibril·ladors als cotxes patrulla de la Policia Local i la fase 3, en diferents punts de la ciutat, com ara les farmàcies, per aconseguir que hagin desfibril·ladors situats a 400 metres un de l’altre.