Els concessionaris dels establiments de menjars i begudes de la sorra treballen aquests dies per iniciar la temporada 2017
En el marc de l’operatiu municipal que vetlla perquè la platja arribi a la temporada d’estiu preparada per rebre el gran nombre de persones que en gaudeixen, l’Ajuntament va rebre dimarts l’autorització de Costes de la Generalitat que permet l’inici de la instal·lació dels populars ‘xiringuitos’.
Immediatament, l’administració municipal va comunicar als als adjudicataris de l’explotació dels ‘xiringuitos’ que podien començar a muntar i iniciar l’activitat de la temporada 2017.

La concessió d’aquests establiments de temporada que s’instal·lan a la sorra de la platja es va tramitar fa un any, i no hi canvis de cara a aquest estiu. Són dos quioscos de gelats i tretze guinguetes de menjar i begudes.

Les guinguetes funcionaran amb aquest horari: en temporada alta i caps de setmana de la temporada baixa, fins a les dotze de la nit. La resta de dies en temporada baixa, fins a les nou del vespre. Quatre de les tretze tenen autorització per a activitats musicals.
El Gremi d’Hostaleria de Castelldefels recull al seu web, que figura al peu d’aquesta informació, una ficha dels ‘xiringuitos’ agremiats a aquesta entitat professional.

Salvament i socorrisme

Des de l’1 de març, durant els caps de setmana i festius, ja és operatiu el servei de salvament i socorrisme a la platja de Castelldefels.
Ubicat a les tres torres de vigilància que estan instal·lades a la sorra —a l’alçada de la plaça de les Palmeres, l’avinguda dels Banys i el carrer República Argentina—, el servei el presta per encàrrec de l’Ajuntament l’empresa ProActiva Serveis Aquàtics.
Fins al 14 de maig, funciona els caps de setmana i festius d’11 a 16 h. Del 14 al 30 de maig l’ horari s’ampliarà de 12 a 18 h. El servei de socorrisme i vigilància passarà a ser diari —de 10 a 19 h— a partir de l’1 de juny.

Crida al civisme i a compartir la platja

La platja és un espai natural en un entorn urbà que requereix de molt respecte per part dels usuaris.
L’Ajuntament recorda a la població que és important no accedir a les zones abalisades, no deixar deixalles a la platja i, en general, atendre a totes les indicacions que es fan. S’acosta l’època de l’any en què la platja de Castelldefels brilla amb tota la seva esplendor.

+INFO: gremihostaleria.cat