El passeig Marítim ha estrenat aquest dijous un element del mobiliari urbà que crida l’atenció per les seves inusuals dimensions. L’Ajuntament ha instal·lat un banc de grans dimensions al passeig Marítim, a l’alçada del carrer 11, un element arquitectònic singular que vol sorprendre la gent que hi passeja i que té la intenció de servir d’atracció i esdevenir un nou emblema desenfadat i singular de la platja de Castelldefels.
Aquest ‘banc per a gegants’ vol convertir-se en un nou punt de referència per al veïnat i per als visitants, i ja està fent la funció d’atracció per a nombroses persones que s’hi fan fotografies. El nou banc, de cinc metres de llarg i 1,2 m. d’alçada de seient, és al costat de l’Oficina municipal de Turisme, sobre una de les plataformes de fusta que ja existien.
L’emplaçament i l’orientació d’aquest element singular del mobiliari urbà —d’esquena al mar però en un angle obert— busca oferir a fotògrafs i fotografiats l’oportunitat de tenir un record emmarcat en el paisatge propi de la platja de Castelldefels: les dunes, el mar, les muntanyes i la sortida i la posta del sol.
El regidor d’Urbanisme i Obres, Ramon Morera, diu que és un element arquitectònic que atraurà a les persones que s’apropen a la platja: «és una aportació innovadora al paisatge del front costaner, que té la singularitat de reproduir els altres bancs d’aquella part de la ciutat, però fet a una escala més gran que l’habitual».
L’escultura ha estat confeccionada per fusters i ferrers de la ciutat. «És una escultura senzilla, però cridanera. Penso que ara tenim un passeig una mica més divertit que el que temíem fins ara», conclou el regidor.