El dispositiu de salvament i socorrisme a la platja de Castelldefels entra aquest dissabte en un període d’atenció que acaba a les sis de la tarda • Aquesta temporada hi haurà més atenció a les persones que necessiten suport per banyar-se al mar.
El 31 de març passat va començar a la platja de Castelldefels el servei de salvament i socorrisme 2017, que en un primer període de la temporada funciona únicament els caps de setmana i festius. El servei es va ampliant a mesura que avança la temporada com figura al quadre que acompanya aquestes ratlles.
Així, si, fins ara, l’horari de funcionament del dispositiu ha estat d’11 a 16 h, a partir d’aquest dissabte vinent passa a ser de 12 a 18 h, els dos caps de setmana que resten del mes de maig. I a partir de l’1 de juny i fins al 17 de setembre el servei estarà operatiu tots els dies, de dilluns a diumenge. Al llarg del mes de juny serà de 10 a 19 h.
El regidor de Protecció Civil i Salvament, Lluís Soler, explica que «per ser fidels al nostre compromís de millora dels serveis a les persones hem refet el calendari del servei de salvament». D’aquesta manera, «reforcem el servei quan hi ha més afluència a la nostra platja; tenir més socorristes en temporada alta ens dona més seguretat».
D’alra banda, el dispositiu de salvament i vigilància, que presta l’empresa ProActiva Serveis Aquàtics per encàrrec de l’Ajuntament, amplia aquesta temporada, els serveis de bany adaptat.
Quatre punts per al bany adaptat
Amb la voluntat d’esdevenir una platja inclusiva, Castelldefels ofereix el servei de cadira amfíbia que possibilita que persones amb mobilitat reduïda gaudeixin del bany amb seguretat.
Hi ha quatre cadires amfíbies a la platja, als quatre punts on les passeres arriben fins a l’aigua: av. dels Banys, República Argentina, carrer 11 i pl. de les Palmeres. Una novetat de la temporada 2017 és que el servei de bany adaptat es prestarà des de l’1 de juny fins a la segona setmana de setembre, de dilluns a diumenge, mentre que, abans, en dies feiners, només era operatiu de juny a agost.
Tenir un horari més ampli d’utilització de cadires amfíbies per facilitar l’accés al bany a les persones amb mobilitat reduïda obeeix al fet de «pensar en tothom i sense deixar-nos ningú, per dónar un millor servei la gent que visita la platja. Tenim 5 quilòmetres de platja per poder gaudir-ne, i, ara més que mai, tots podem fer-ho en millors condicions», en paraules del regidor, que ha agraït la seva tasca als socorristes i a tot el personal que conforma el dispositiu.
Bandera Blava per a tota la platja
Les tres platges en què es divideix el front marítim han rebut aquest reconeixement internacional per la seva qualitat: la Pineda i Lluminetes el renoven; i Baixador el recupera després de no haver-lo obtingut l’any passat a causa de les obres del tercer tram del passeig Marítim. Són les úniques platges que obtenen la bandera blava a tot el Baix Llobregat.