El dispositiu de seguretat augmenta enguany fins arribar als 153 efectius i el servei de neteja de la platja també es reforça • Es recorda que està prohibit fer fogueres a la platja i el llançament de focs artificials a menys de 500 metres de la zona forestal.

Castelldefels es prepara per a viure una Revetlla de Sant Joan segura i cívica. Les administracions públiques desplegaran aquella nit un dispositiu de seguretat que ha augmentat enguany, format per 153 persones, entre unitats de seguretat ciutadana i trànsit de la Policia Local de Castelldefels; així com agents de seguretat ciutadana de Mossos d’Esquadra. També es desplegaran unitats operatives d’ordre públic i investigació. A banda, el dispositiu inclou 20 treballadors d’empreses de seguretat privada a les estacions de Renfe de Castelldefels, sobretot a la de la Platja. L’operatiu el completaran efectius d’emergències mèdiques (SEM), Bombers i Protecció Civil.
Una nit en què, com va ocórrer l’any passat, a Castelldefels hi haurà una carpa d’assistència sanitària que permetrà atendre incidències menors en les quals no cal un trasllat a un centre sanitari.
Punts fixos de control de trànsit i punts mòbils de control d’alcoholèmies formaran part també d’aquest dispositiu.
L’objectiu principal és garantir la seguretat durant les diferents celebracions i que la revetlla es desenvolupi sense incidències rellevants.
D’altra banda i com cada any, les guinguetes de la platja podran sumar-se a la revetlla. L’Ajuntament, mitjançant d’un decret de l’alcaldessa, suspendrà aquella nit els objectius de qualitat acústica.
Al mateix temps s’autoritzarà als establiments d’oci perquè puguin restar oberts fins a les cinc de la matinada. Cal tenir present que a les 6 de la matinada la platja ha d’estar desallotjada perquè puguin passar els equips de neteja, que recolliran més de 8 tones de residus.

Activació dels plans de protecció civil municipals en grau d’alerta
D’altra banda, la Protecció Civil municipal ha activat el pla de protecció en grau d’alerta a tota la ciutat per risc forestal elevat i per la previsible concentració de persones a la platja. Aquest any torna a instal·lar-se un lloc d’assistència sanitària a la confluència de l’avinguda de la República Argentina amb el passeig Marítim que donarà servei des de les 22 h fins a les 6 del matí.
Així mateix, el servei sanitari es completa amb dues ambulàncies fixes medicalitzades que estaran emplaçades al carrer Estrella de Mar amb la confluència del Passeig marítim i al carrer 19 amb el passeig Marítim. Protecció Civil també comptarà amb un vehicle d’extinció d’incendis de l’Associació de Defensa Forestal que donarà suport als bombers. El dispositiu de coordinació de seguretat i protecció civil estarà ubicat a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Castelldefels i comptarà amb la participació de membres de Protecció Civil, SEM, Policia Local i Mossos d’Esquadra.

Protecció Civil recorda també que està prohibit el llançament de focs artificials a menys de 500 metres de la zona forestal, zona agrícola i en parcel·les no urbanitzades amb vegetació.