Dissabte, 15 de juliol (18.15-2.15 h), servei especial d’autobús gratuït des del centre a la platja i a la inversa • Parades: carrer Santiago Rusiñol/Pintor Serrasanta i carrer 11/Passeig Marina.

Del 13 al 16 de juliol Castelldefels celebra una nova edició de les emblemàtiques Festes del Mar. Amb un ampli programa d’activitats vora el mar, aquestes festes se celebren cada any amb motiu de la diada de la Mare de Déu del Carme, patrona de pescadors i mariners. Unes festes que donen identitat a la ciutat i cada any atreuen a milers de persones, tant del municipi com de la comarca, que s’apropen a la pltja a participar de les diferents propostes:

Dijous, 13 de juliol
Les Festes del Mar s’avancen aquest any al dijous amb una important novetat. L’Associació Musical de Castelldefels innova el format de la seva tradicional participació al programa i oferirà el concert “Música de cinema” a les 21h a l’Hotel Rey Don Jaime. Patrocinat pel Grup Soteras, l’espectacle s’emmarca dins de la primera edició de “Nits musicals chill out a la Torre Barona”.

Divendres, 14 de juliol
El divendres, dia 14, el programa comença a les 19 hores amb una Hora del Conte especial a la Biblioteca de la Platja Carme Romaní amb l’espectacle de titelles Tresor Pirata, a càrrec de la companyia Titelles Nòmades.
Tal i com ja ho va fer l’any passat, el Mercat del Mar s’avança un dia i obre també el divendres, de 18 a 24 hores, amb paradetes artesanals i de temàtica marinera al llarg del passeig Marítim, entre els carrers 11 i la plaça de les Palmeres. L’espai albergarà també activitats itinerants per a tota la família, tallers i animació de carrer.
A les 22 h es produirà l’encesa de bengales des de les diferents torres de defensa de la ciutat per alertar el veïnat de l’albirament de l’esquadra dels pirates Dragut i Otxalí, que desembarcarà dissabte a la platja de Castelldefels:
Torre Barona (visible des del passeig Marítim amb carrer 514, carrer Navegants i carrer 517)
Torre de Guaita del Casal de Cultura (visible des del carrer Bisbe Urquinaona 19-21)
Torre de l’homenatge del Castell
La durada de l’encesa és d’uns cinc minuts aproximadament. Posteriorment, a les 22.30 hores comença una nova edició del Sona-Festival, organitzat per la regidoria de Joventut amb la col·laboració de Sona i Felsfest.

Dissabte, 15 de juliol
Els plats forts de les festes arriben el dissabte 15. El programa inclou, en la vessant més esportiva, la 18a edició del torneig 4×4 de vòlei platja “Voleiboom” al Beach Club Esportiu El Péndulo (9 h); el Mercat del Mar (11-24 h); i l’emblemàtica representació del Desembarcament de Pirates (20 h) a la platja precedida d’una Cercavila de Pirates amb els actors, actrius i figurants que hi participen. La cercavila surt de la plaça de les Palmeres (19 h) per arribar a l’alçada del carrer 11, a l’espai escènic del Desembarcament Pirata, coordinat i dirigit per l’escola d’arts escèniques de Castelldefels Performing Arts, amb la col·laboració de l’Agrupació de Cultura Popular, el taller de costura de Vista Alegre i els Trabucaires de l’Hospitalet. Després (21.15 h), torn per a la Sardinada popular organitzada per l’Agrupació de Pirates Sardiners, focs artificials entre els carrers 13 i 15 (23.30 h) i el concert-ball amb l’orquestra Aquarium (23.45 h) a la plaça de les Palmeres.

*S’ha programat per al dissabte, 18 de juliol (18.15-2.15 h) un servei especial d’autobús gratuït des del centre a la platja i a la inversa: Parades: carrer Santiago Rusiñol/Pintor Serrasanta i Carrer 11/Passeig Marina.

Diumenge, 16 de juliol
Diumenge 16, a la platja continua el torneig 4×4 de vòlei platja “Voleiboom” (10 h), i s’implementen dos activitats esportives més: la Regata Social Catamarà i patí Vela “Regata Verge del Carme”, de 10 a 20h organitzada pel Club Nàutic Castelldefels; i el Trofeu Ciutat de Castelldefels de Pesca, organitzat per SEPM Castelldefels de 22 a 2h des de l’Hotel Playafels fins el terme municipal de Sitges. Mentrestant, al passeig Marítim continua el Mercat del Mar (11-22 h). A les 11h, la plaça de les Palmeres acull la Diada Castellera amb l’actuació dels Castellers de Castelldefels, els Castellers de Mollet, els Castellers del Prat, la Colla Jove de l’Hospitalet i els Encantats de Begues.

Ja per la tarda (18h), a la mateixa plaça de les Palmeres tindrà lloc l’espectacle familiar “Pirates de circ”, a càrrec de la companyia Tot Circ. El cap de setmana i les Festes del Mar es tanquen a les 21.45 h a la plaça de les Palmeres al compàs de la cantada d’havaneres amb el grup Espingari complementada amb el tradicional repartiment de rom cremat.
També el diumenge, 16 de juliol, dia de la Mare de Déu del Carme, té lloc la Missa solemne en honor a la patrona a l’església de Can Bou (18 h) i, a continuació, la tradicional Processó pels carrers dels barris amb tradició marinera i pel centre de Castelldefels, organitzada pel Club Nàutic Castelldefels, el Club Marítim Castelldefels i la Parròquia Santa Maria de Castelldefels, amb la coordinació del comodor del Club Marítim, Lorenzo León. El recorregut finalitzarà al Club Marítim on la Verge embarcarà fins el Club Nàutic, si l’estat de la mar ho permet. En cas contrari el recorregut es farà per carretera.

+ INFO: Programa Festes del Mar 2017