L’Àrea Metropolitana de Barcelona comença per Castelldefels el llaurat i garbellat de 41 platges • El llaurat de la sorra arriba a uns 50 cm de profunditat, i a Castelldefels es fa en una franja d’uns 60 metres des de l’aigua

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha iniciat aquest dilluns, 5 de març, a Castelldefels, els treballs de neteja de la sorra a les platges metropolitanes per tal de deixar-les a punt per a la temporada de bany. Les tasques de llaurat s’han desenvolupat a la platja de Castelldefels del 5 al 7 de març, mentre que les de garbellat es realitzen diàriament durant tota la temporada.

El llaurat de platges és l’operació que marca el tret de sortida de la temporada. El treball es realitza amb tractors que arrosseguen unes grans arades que remouen i voltegen la sorra fins a 50 cm. de profunditat, per facilitar l’aireig i la penetració dels raigs del sol dins de la sorra per potenciar-ne al màxim la seva acció desinfectant i assolir un grau òptim de salubritat de les platges cara a l’ inici de la temporada.

Passats uns dies, els tractors realitzen el garbellat  per regularitzar la sorra, treure els sòlids i deixar-la a punt per a la temporada de bany. A partir d’aquest moment i fins el mes de novembre (tardor/hivern) es continuaran passant diàriament les màquines garbelladores per totes les platges metropolitanes.

“La platja de Castelldefels ha estat de les menys afectades pels efectes del temporal”, ha explicat el cap de secció de Platges de l’AMB, Mariano de Gracia“Castelldefels és de les platges metropolitanes amb mes amplada i està molt ben protegida per una zona dunar important que serveix de fre als temporals que acostumem a patir tots els anys”.

D’altra banda, “aquest any continuem amb la instal·lació de mòduls propis de platja, nous mòduls de primers auxilis, nous mòduls de lavabos… més aparcaments de bicicletes, bancs amb tota una sèrie de serveis, dos accessos nous a la platja amb dutxa, i també afavorim la consolidació de les zones dunars”, ha afegit de Gracia.