Fa poques setmanes es va saber que la platja de Castelldefels i les oficines de turisme han obtingut aquesta distinció, que s’uneix a les que ja renova any rere any: Bandera Blava, “Q” de Qualitat Turística, Ecoplayas, ISO 9001 i Sicted • El distintiu s’ha lliurat aquest dimarts

La Diputació de Barcelona va començar l’any 2017 el camí cap a una nova aposta pel Turisme Sostenible amb la implantació del segell Biosphere, que té com a objectiu orientar la qualitat turística cap a la sostenibilitat turística.

El segell Biosphere, que ha obtingut la platja de Castelldefels, és una certificació fruit del suport de Nacions Unides a través de la primera Conferència Mundial de Turisme Sostenible. La seva implantació suposa una garantia per als turistes en matèria de gestió mediambiental, protecció del patrimoni cultural i defensa de les variables socioeconòmiques d’una empresa o destinació turístiques determinades.

El març de 2017, la Diputació va donar a conèixer, amb el suport del Consorci de Turisme i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, la implantació del Compromís Biosphere a les comarques de Barcelona i la seva metodología de treball pròpia, basada en els manuals de bones pràctiques. Així mateix, amb el compromís de millora de la competitivitat de les comarques, es proposa una millora del Sicted, el Sistema Inegral de Qualitat Turística en Destinacions, orientant el sistema cap a la sostenibilitat turística.

És per això que durant el 2017 es va iniciar un nou treball de millora amb el compromís per la sostenibilitat turística Biosphere, disposant d’eines metodològiques que tenen la base en el compromís de qualitat Sicted, però que el milloren i l’actualitzen, més alineats amb les actuals tendències dels consumidors turístics, més interessats en la sostenibilitat turística. Castelldefels ha recollit la certificació el 13 de març, en una cerimònia que ha tingut lloc a la Llotja de Mar de Barcelona.

Amb aquesta distinció, la platja de Castelldefels suma un altre certificat que, en paraules del regidor de Territori, Mobilitat i Platges, Xavier Amate (PDeCAT), «posa sobre la taula un nou enfocament del turisme a Castelldefels; volem una platja familiar, amable a tothom, i ara a més, respectuosa al medi ambient, sostenible, des d’una perspectiva d’enriquiment social i cultural».

La certificació Biosphere es recolza en estàndards basats en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU integrats en l’Agenda 2030, seguint les directrius i recomanacions emanades de la Carta Mundial de Turisme Sostenible +20 proclamada en la segona cimera mundial de Turisme Sostenible.

El regidor afegeix que «intentarem aquest estiu igualar les certificacions de la temporada passada; si les igualem, aquesta temporada 2018 tindrem en total sis certificacions comptant amb la nova, Biosphere».

Els distintius Biosphere s’han lliurat el 13 de març, a les empreses i institucions públiques que l’han aconseguit, en un acte que ha tingut lloc a la Llotja de Mar de Barcelona i que ha estat presidit per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.