Les fortes pluges que han caigut sobre el litoral, unit a unes circumstàncies climatològiques concretes, han estat la causa de que la platja quedés anegada. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que és l’administració que té la competència de la gestió de la zona de la sorra, ja està treballant per recuperar la normalitat.
La crescuda del nivell del mar producte del temporal, amb fort onatge i baixes pressions, va provocar que els diferents col·lectors situats a la costa i que porten l’aigua de la pluja fins al mar no puguessin desguassar. En alguns casos, com als pluvials situats al Baixador, al carrer Uruguai, l’avinguda dels Banys o la plaça de les Palmeres, fins i tot es va superar l’alçada del calaix de formigó del col·lector. L’AMB està obrint sortides dels pluvials al mar amb una excavadora perquè l’aigua desguassi al mar. S’ha hagut d’esperar a que baixés el nivel de les aigües perquè les màquines poguessin entrar.
L’Ajuntament ha ofert el seu suport als concessionaris de les guinguetes situades a la sorra i el seu ajut per si, per exemple, han de trobar un lloc alternatiu d’emmagatzematge fins que es normalitzi la situació.

Valoració positiva de la temporada de platja del 2017
D’altra banda, aquesta setmana els responsables municipals s’han reunit amb els concessionaris de les guinguetes de temporada com a tret de sortida de la temporada. Durant la trobada, el regidor de Platges, Xavier Amate (PDeCAT), va fer una valoració positiva del desenvolupament de la temporada de platja de l’any passat. “Estem aconseguint mantenir l’equilibri entre la dinamitzaci de la platja, important en un municipi turístic com és Castelldefels, i el respecte al descans dels veïns”, ha assenyalat Amate.