El servei de socorrisme i vigilància passa a ser diari de 10 a 19 hores entre setmana i caps de setmana • L’AMB presenta aquest 1 de juny a Castelldefels un Estiu Metropolità centrat en la preservació del litoral davant les amenaces del canvi climàtic

Aquest divendres, 1 de juny, comença la temporada alta de bany a la platja de Castelldefels. Per aquest motiu, el servei de socorrisme i vigilància passarà a ser diari, de 10 a 19 hores. Els caps de setmana i festius dels mesos de juliol i agost serà de 10 a 20h. Aquest servei el prestaran una vintena de socorristes, tot un dispositiu que compta a més amb 3 Torres de Vigilància Avançada (TAV), 8 cadires de vigilància, 5 llocs de socors, 1 moto d’aigua i 1 vehicle tot terreny.

Pel que fa al servei de bany adaptat estarà actiu des de l’1 de juny fins el 17 de setembre, de dilluns a diumenge i serà prestat per tres socorristes, dos al mes de setembre.

L’AMB presenta un Estiu Metropolità centrat en la preservació del litoral

Coincidint amb l’inici de la temporada alta de bany, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) presenta aquest divendres, 1 de juny (12h), un Estiu Metropolità 2018 que centra els seus esforços en la preservació i conservació del litoral metropolità, que des de fa anys sofreix els efectes del canvi climàtic i la pressió humana. Solucions com la recuperació dels paisatges dunars ajuden a protegir la sorra de les platges i a mitigar els efectes negatius dels temporals marítims.

L’AMB vol donar a conèixer així la necessitat de preservar les platges davant de fenòmens com el canvi climàtic, que a mig termini provocarà canvis com ara la crescuda del nivell del mar, la modificació de l’actual línia de costa i temporals més devastadors.

Aquest acte, que acostuma a donar el tret de sortida oficial a la temporada de bany a les platges metropolitanes i a presentar les novetats, es desenvoluparà a la platja  Castelldefels, davant de l’oficina gestió de Kitesurf (entre carrer 9 i carrer 9 bis). Comptarà amb la participació de l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), el regidor Platges i Territori, Xavier Amate (PDeCAT), el gerent de l’AMB, Ramon Torra, i el meteoròleg de TV3, Tomàs Molina, que posarà en valor la preservació i conservació del litoral metropolità davant les amenaces del canvi climàtic.

Prèviament ( 11h), adreçada a tècnics municipals i persones interessades, es realitzarà una demostració del dispositiu que es crea quan té lloc l’arribada d’una tortuga marina per fer el niu. La recreació es farà amb la col·laboració del Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM).