La totalitat de la platja de la nostra ciutat lluirà aquest estiu la Bandera Blava, entre d’altres distintius • El regidor de Platges ha recollit les banderes, que aquest estiu han estat hissades en un acte públic aquest 20 de juny

El jurat internacional Bandera Blava 2018 ha concedit a Castelldefels el seu distintiu per a cadascuna de les tres platges en què es divideixen els cinc quilòmetres del front marítim: Baixador, Lluminetes i La Pineda.

A Catalunya s’han concedit aquest estiu 123 banderes, de les quals 101 són per a les platges i 22 per als ports esportius, entre els quals figura Port Ginesta.

Al Baix Llobregat s’han concedit quatre banderes: les tres de Castelldefels i la de Gavà Mar.

Aquest guardó no és l’únic que lluirià aquest estiu la platja de Castelldefels. És potser el reconeixement de més prestigi dels cinc que té.

La Bandera Blava certifica l’ecoqualitat turística de platges i ports. Aquesta certificació ambiental, amb trenta anys d’història, la concedeix cada any l’Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC), organització independent però reconeguda pel Ministeri de Medi Ambient.

La Bandera Blava promou i reconeix els esforços, públics i ciutadans, per complir els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat a platges i ports , reconegut a escala internacional, premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una excel·lent gestió ambiental.
Acte de lliurament de les banderes

El lliurament de les banderes a les platges dels municipis i ports esportius ha tingut lloc aquest dimecres 13 de juny, en una cerimònia celebrada al Club Nàutic del Garraf.

Per part de Castelldefels, el regidor de Platges, Xavier Amate (PDeCAT), va recollir el distintiu de mans del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el president de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor, José Ramón Sánchez.

Des de 2006 la platja de Castelldefels ha anat obtenint diferents certificacions i guardons que constaten la seva qualitat. Aquest estiu, compta amb aquestes cinc distincions: la Bandera Blava, el segell UNE ISO 9001, la «Q» de Qualitat, el certificat Biosphere i la bandera Ecoplayas.

Les banderes han estat hissades en un acte públic que l’Ajuntament ha convocat a la plaça de les Palmeres aquest 20 de juny, que ha comptat amb la participació de l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), el regidor de Platges, Xavier Amate (PDeCAT), la regidora de Presidència i Comunicació, Candela López (Movem), la regidora de Turisme, Ana Quesada (Movem) i la regidora de Règim Interior, Lourdes Armengol (ERC). També han assistit a l’acte representants de diferents entitats com el Gremi d’Hostaleria o l’Escola d’Hostaleria, així com de diverses associacions veïnals.

D’altra banda, ADEAC ha renovat el distintiu blau que distingeix el Centre municipal d’Activitats Ambientals de Cal Ganxo.

Notícies relacionades: