El dispositiu d’atenció d’urgències a la platja de Castelldefels es va posar a prova el 15 de juny passat

Un simulacre va posar a prova el passat 15 de juny el pla d’emergències en el cas de l’evacuació d’una persona indisposada que es trobava a la platja. La simulació va plantejar la indisposició d’un banyista a la primera línia de mar, a la sorra, al costat d’un dels xiringuitos.

El primer dispositiu a atendre la incidència i assolir la zona va ser el socorrista, que va arribar al costat de la persona a atendre al cap d’un minut. Després d’una primera atenció, es va efectuar la trucada d’emergència a la Policia Local, que d’immediat va alertar el servei d’emergències SEM i Pro-Activa (que desenvolupa el dispositiu de vigilància i salvament a la platja a encàrrec del municipi).

Cinc minuts més tard va arribar al lloc el tot terreny de Pro-Activa. I l’ambulància del SEM, que va ser qui va evacuar la persona atesa, va arribar al lloc, al passeig Marítim, al cap de cinc minuts més.

Aquests simulacres tenen l’objectiu de posar a prova la capacitat de resposta dels diferents grups d’actuació com són el servei de vigilància i salvament desenvolupat per l’empresa Pro-Activa, la Policia Local, els Mossos, SEM… així com visualitzar sobre el terreny les situacions que podrien donar-se en cas d’emergència real, per millorar els protocols d’actuació i donar una millor resposta.

L’exercici s’emmarcava també entre els objectius requerits pels diferents sistemes de garantia de qualitat (Bandera Blava, “Q” de Qualitat, Ecoplayas, entre d’altres) que ostenta la platja de Castelldefels.