L’acció va començar el passat diumenge 29 i finalitza avui dilluns 30 de juliol a l’altura del carrer República Argentina

Amb la finalitat d’evitar els ofegaments a les platges, Fundació MAPFRE i Bandera Blava han posat en marxa la campanya de prevenció d’ofegaments 2018, que sota el lema, Evitar ofegaments, també és cosa teva, té com a objectiu traslladar a la societat les principals mesures de prevenció per evitar accidents a l’entorn aquàtic i ensenyar les pautes necessàries per saber actuar davant d’una situació d’emergència.

Aquesta iniciativa, va començar el passat diumenge 29 i finalitza avui dilluns 30 de juliol a la platja de Castelldefels, a l’altura de la República Argentina. La campanya té l’objectiu que els adults prenguin consciència de la importància de vigilar adequadament als menors de 14 anys, franja d’edat que comprèn el 6 per cent del total de víctimes mortals. També es donaran a conèixer els principals factors de risc, així com els coneixements elementals de primers auxilis, formació que impartiran tècnics especialitzats en socorrisme a través de tallers gratuïts dirigits a nens i adults que tindran lloc en plena platja.

La iniciativa insisteix en la importància de banyar-se en zones vigilades amb presència de socorristes, no allunyar-se de la riba en espais aquàtics naturals, mullar-se abans d’entrar a l’aigua, evitar consumir alcohol i menjars abundants abans del bany, no fer-ho si se sent molt fred o cansament, demanar ajuda quan es veu algú en perill i recordar que el nombre d’emergències és el 112.

+ INFO: www.fundacionmapfre.org