Amb un ampli programa d’activitats vora el mar, aquestes festes se celebren cada any amb motiu de la diada de la Mare de Déu del Carme, patrona de pescadors i mariners

Veure fotogaleria

Del 12 al 16 de juliol Castelldefels celebra una nova edició de les emblemàtiques Festes del Mar. Amb un ampli programa d’activitats vora el mar, aquestes festes se celebren cada any amb motiu de la diada de la Mare de Déu del Carme, patrona de pescadors i mariners. Unes festes que donen identitat a la ciutat i cada any atreuen a milers de persones, tant del municipi com de la comarca, que s’apropen a la platja a participar de les diferents propostes:
Dijous, 12 de juliol

Les Festes del Mar van començar amb el tradicional concert de l’Associació Musical de Castelldefels en aquesta ocasió a la plaça de les Palmeres (20h).

Divendres, 13 de juliol

El divendres, dia 13, el programa s’iniciava amb una Hora del Conte especial a la Biblioplatja Carme Romaní amb El secret del fons del mar.

Tal i com ja ho ha vingut fent els darrers anys, el Mercat del Mar s’avançava un dia i va obrir també el divendres amb paradetes artesanals i de temàtica marinera al llarg del passeig Marítim, entre el carrer 11 i la plaça de les Palmeres. La mostra multisectorial de comerç local, restauració i artesania va albergar també activitats itinerants per a tota la família, tallers i animació de carrer.

A les 20.30 h, taller de country amb Castelldefels Balla Country a la plaça de les Palmeres

A les 22 h es va produir l’encesa de bengales des de les diferents torres de defensa de la ciutat per alertar el veïnat de l’albirament de l’esquadra dels pirates Dragut i Otxalí, que va desembarcar dissabte a la platja de Castelldefels:

  • Torre Barona (visible des del passeig Marítim amb carrer 514, carrer Navegants i carrer 517)
  • Torre de Guaita del Casal de Cultura (visible des del carrer Bisbe Urquinaona 19-21)
  • Torre de l’homenatge del Castell

Posteriorment, a les 22.30 hores va començar a la plaça de les Palmeres una nova edició del Sona-Festival, organitzat per la regidoria de Joventut amb la col·laboració de Sona i Felsfest.

Dissabte, 14 de juliol

Els plats forts de les festes arribaven el dissabte 14. El programa va incloure, en la vessant més esportiva, la 18a edició del torneig 4×4 de vòlei platja “Voleiboom”al Beach Club Esportiu El Péndulo (9-20 h); el Mercat del Mar (17-24 h); i l’emblemàtica representació del Desembarcament de Pirates (20 h) a la platja precedida d’una Cercavila de Pirates amb els actors, actrius i figurants que hi participen. La cercavila va sortir de la plaça de les Palmeres (19 h) per arribar a l’alçada del carrer 11, a l’espai escènic del Desembarcament Pirata, coordinat i dirigit per l’escola d’arts escèniques de Castelldefels Performing Arts, amb la col·laboració de l’Agrupació de Cultura Popular, el taller de costura de Vista Alegre i els Trabucaires de l’Hospitalet. Després (21.15 h), torn per a la Sardinada popular organitzada per l’Agrupació de Pirates Sardiners, focs artificials entre els carrers 13i 15 (23.30 h) i el concert-ball amb la Banda del drac (23.45 h) a la plaça de les Palmeres.

 

Diumenge, 15 de juliol

Diumenge 15, a la platja continuava el torneig 4×4 de vòlei platja “Voleiboom” (10 h), i es van implementar dos activitats esportives més: la Regata Social Catamarà i patí Vela “Regata Verge del Carme”, de 10 a 20h organitzada pel Club Nàutic Castelldefels; i el Trofeu Ciutat de Castelldefels de Pesca, organitzat per SEPM Castelldefels de 22 a 2h des de l’Hotel Playafels fins el terme municipal de Sitges. També es va desenvolupar el tram final del Torneig de futbol platja base i femení.

Mentrestant, al passeig Marítim continuava el Mercat del Mar (17-22 h). A les 12h, la plaça de les Palmeres va acollir la Diada Castellera amb l’actuació dels Castellers de Castelldefels i els Castellers del Riberal, de Maó.

Ja per la tarda (19h), a la mateixa plaça de les Palmeres va tenir lloc l’espectacle familiar “The Flamingos”, a càrrec de la companyia Los Herreritas. El cap de setmana es tancava a les 21.45 h a la plaça de les Palmeres al compàs de la cantada d’havaneres amb el grup Boira complementada amb el tradicional repartiment de rom cremat.

Dilluns, 16 de juliol

El passat 16 de juliol, dia de la Mare de Déu del Carme, va tenir lloc la Missa solemne en honor a la patrona a l’església de Can Bou (18 h) i, a continuació, la tradicional Processó pels carrers dels barris amb tradició marinera i pel centre de Castelldefels, organitzada pel Club Nàutic Castelldefels, el Club Marítim Castelldefels i la Parròquia Santa Maria de Castelldefels, amb la coordinació del comodor del Club Marítim, Lorenzo León. El recorregut va finlitzar al Club Nàutic on la Verge va embarcar fins el Club Marítim.

+ INFO: Programa Festes del Mar 2018