Els socorristes de la platja de Castelldefels fan onejar avui les tres banderes que indiquen l’estat de la mar (verda, groga i vermella) de manera simultània, com a senyal de protesta per la situació laboral del col·lectiu. La bandera que indicarà com es troba avui el mar serà la que es trobi a dalt de tot del màstil.

Es tracta d’una acció que es porta a terme a totes les platges catalanes, convocada per la plataforma SOS socorristes, impulsada per sector de Socorrisme de la UGT, per fer visible la situació laboral que viuen els 1.100 professionals d’aquest col·lectiu.

L’Ajuntament de Castelldefels dona suport a les reivindicacions dels socorristes. «Cal un marc normatiu que reguli la seguretat de les platges catalanes», ha assenyalat el regidor de Salvament i Socorrisme, Lluís Soler (PDeCat).

El sector considera que no es pot concebre que a Catalunya, capdavantera en el nombre d’arribades turístiques anuals, la regulació del socorrisme segueixi una llei de l’any 1972. Acualment, els socorristes de platja estan assimilats al conveni d’infraestructures esportives, com els socorristes de piscina. i demanen un conveni sectorial propi.

El sou mitjà d’un socorrista és ara de 900 € al mes per 40 hores de treball setmanal.