La jornada integra diverses activitats adreçades a la ciutadania com una observació amb telescopis solars a càrrec de l’Agrupació Astronòmica de Castelldefels

Nous punts de trobada ciutadana en el marc del desenvolupament d’un model de platja familiar. La platja de Castelldefels acull aquest dissabte, 17 de novembre (10.30h), una trobada cívica per presentar a la població un nou rellotge de sol i el nou Punt de Trobada que s’ha habilitat a l’Espai del Mar.

La jornada començarà a les 10.30 al passatge de la Platja de la Pineda (zona de vianants del Passeig Marítim), entre els carrers 11 i 13. Donarà inici amb unaobservació de taques i protuberàncies solars amb telescopi, a càrrec de l’Agrupació Astronòmica de Castelldefels i de Fora d’Òrbita.

Cap a les 11 hores tindrà lloc la inauguració del rellotge de sol, dissenyat per Antonio Bernal, divulgador científic de l’ Observatori Fabra i ex director del Planetari de Medellín, Colòmbia. L’acte comptarà amb la intervenció a més de l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), i la conducció del regidor responsable del veïnat de la Platja, Antoni Casas (ERC).

Posteriorment, es farà una passejada a peu fins a l’Espai del Mar (passeig Marítim, 271-275), que acull una exposició fotogràfica amb fotografies històriques de la platja del municipi. En aquest equipament tindrà lloc la inauguració del nou Punt de Trobada habilitat per a ús ciutadà com a centre cívic del barri. L’acte comptarà novament amb la conducció de Casas, i les intervencions de representants de les associacions veïnals de Baixador i Lluminetes, l’alcaldessa Maria Miranda i la regidora responsable d’Equipaments, Candela López (Movem).

La jornada es clourà amb un refrigeri a càrrec del restaurant A la Orilla.