La iniciativa de la fundació Comparte està organitzada conjuntament amb l’Ajuntament de Castelldefels • L’activitat, programada per al passat 14 d’octubre, es va haver d’anul·lar a causa de les previsions meteorològiques

Centenars d’estels tornaran a elevar-se aquest diumenge, 11 de novembre (10-16), sobre la platja de Castelldefels a la cinquena edició de’ Estels per la Pau’, una iniciativa de la Fundación Comparte, que apadrina nens i nenes a Amèrica Llatina. Comparte.org, que té la seu a Barcelona i aquest any compleix el vintè aniversari de la seva creació, organitza l’esdeveniment conjuntament amb l’Ajuntament de Castelldefels i que està integrat en el programa de les Jornades de Pau i Solidaritat. L’activitat, programada per al passat 14 d’octubre, es va haver d’anul·lar a causa de les previsions meteorològiques.

L’acte s’emmarca també a ‘El Dia Internacional de Estels per la Pau’, que se celebra a més de cent ciutats del món des de fa 30 anys i que pretén ser una jornada de sensibilització, participació ciutadana i denúncia social. “Amb les activitats que hem programat, compartirem amb les famílies una festa de solidaritat i reflexió per reclamar la pau al món i el cessament de tot tipus de violència”, afirma Claudio Lavanchy, director general de l’ONG.

La plaça de les Palmeres serà, un cop més, l’escenari escollit per la Fundación Comparte per celebrar ‘El Dia Internacional de Cometes per la Pau’, que se celebra a més de cent ciutats del món des de fa 30 anys. La volada massiva d’estels es durà a terme cap a les 13 hores i es guardarà un minut de silenci per recordar a totes les víctimes de la violència.

Per cinquè any consecutiu, la trobada proposa una reflexió profunda en una “jornada per la Pau i la resolució pacífica dels conflictes”, explica Lavanchy, i un espai de 1.000 m2 on es realitzaran activitats de tota mena, adreçades especialment als més petits de la casa.

Els assistents podran participar en els tallers de construcció i decoració d’estels, observar un jardí del vent (estels estàtics a la sorra) i gaudir de vols acrobàtics d’estels gegants, entre altres activitats programades. Comparte.org ha coordinat diversos passis d’exhibició de balls i tallers de maquillatge, entre d’altres.

En la passada edició, ‘Estels per la Pau’ va mobilitzar a prop de 4.000 persones al llarg del dia. Aquest any, l’organització confia a superar els 5.000 participants.

+ INFO: Cometas por la Paz