La tradicional cita gastronòmica de Castelldefels es va celebrar el passat 5 de novembre amb un sopar al restaurant Casanova Beach Club • La vetllada va integrar els lliuraments dels reconeixements gastronòmics que cada any atorga el Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i Baix Llobregat i la conferència del xef Oriol Castro considerat d'”un del millors xefs del món” segons Ferran Adrià.

El Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i Baix Llobregat va tancar l’any gastronòmic el passat 5 de novembre amb una conferència a càrrec del xef Oriol Castro.

L’any 1995, Castro obté el primer premi de rebosteria d’Espanya. Poc després s’incorpora a l’equip de cuina del Bulli. En els inicis fent pràctiques en rebosteria. Finalment forma part de l’equip creatiu i participa en el procés d’investigació i creació de nous plats. És considerat pel mateix Ferran Adrià com “un dels millors xefs del món“.

Després del tancament del Bulli el 2011, funda, juntament amb els seus companys Mateu Casañas i Eduard Xatruch el restaurant Compartir a Cadaqués. Es diu dels tres, que eren el cor del Bulli.

Posteriorment, el 2014, aquests tres socis obren el restaurant Gaudir, a Barcelona. En només tres anys de vida, Gaudir compta ja amb dues estrelles Michelin i entra a la llista dels 50 millors restaurants del món, concretament en el lloc 18.

En els seus gairebé 30 anys de carrera, Oriol afirma que tot el concedit ha estat a base d’esforç i patiment. Quan van obrir Compartir ser dur, i van haver de reformar gairebé sense recursos el que era una pizzeria de segona mà, i amb Gaudir començar amb una maqueta en Porexpan perquè no tenien diners per fer-ho millor. L’èxit aconseguit gràcies a l’esforç de tot l’equip i el sacrifici de les famílies. No en va acaba de rebre, per tercer any consecutiu, el premi al millor restaurant de Barcelona.

El president del Gremi, Manuel Ángel Ortiz Chumillas, ha comentat que “aquesta trobada és un bon moment per intercanviar idees i fer propostes per l’any vinent. Esperem que serveixi també per unir més el sector en defensa dels drets de tots “.

La vetllada va incloure, a més, el lliurament dels premis i reconeixements atorgats pel Gremi:

  • Lliurament de les litografies del cartell representatiu de la “XXX Mostra de Cuina”
  • Premis als establiments guanyadors de la Ruta de la Tapa 2018
  • Premis als restaurants guanyadors del Passaport Gastronòmic Gourmet
  • Elecció del Cuiner de l’any 2018 de Castelldefels
  • Premi “Excel·lència” per la seva trajectòria professional

Les “Trobades Gastronòmiques” són la cita anual de l’hostaleria, amb 15 ja celebrades a Castelldefels, ciutat amb més de 500 establiments gastronòmics, on la restauració és la indústria més important del municipi.