Des del passat 10 d’octubre i pràcticament fins a finals de mes el litoral català va patir alguns episodis de pluges molt intenses. Aquest fet va provocar que arribessin residus fins a les platges entre el 10 i el 17 d’octubre. El municipi més afectat amb diferència va ser Sant Adrià de Besòs, a causa de les restes arrossegades pel riu Besòs fins al mar i que després tornen a la platja. També, però,  es van recollir molts residus a Badalona i Montgat. En menor quantitat, tot i que també a un nivell important per a l’extensió de les platges del Delta, es van recollir residus a Castelldefels, Gavà, Viladecans i el Prat de Llobregat. Aquests últims procedents de pluvials, rieres i del riu Llobregat. Els sobreeixidors també han aportat una part d’aquests residus.

En total durant dues setmanes es van recollir un total de 175.000 kgs de residus, dels quals es van poder separar 25.000 kgs de canyes i fusta arran d’activar el protocol de valorització de restes vegetals de deriva que es van dur posteriorment a una planta de compostatge de l’AMB.