Ses Majestats van arribar a Castelldefels el passat 5 de gener per la sorra de la platja • Per la tarda, la Cavalcada de Reis va omplir de llum i color els carrers del centre de la ciutat per donar pas a la nit a l’operatiu de lliurament de regals a totes les llars del municipi

Veure fotogaleria

Un 5 de gener més, l’arribada dels tres Reis d’Orient va omplir la ciutat, de màgia, llum i colors. MelciorGaspar i Baltasar sabien que a Castelldefels sempre els rep un gran nombre de nenes i nens, que no es volen perdre la cavalcada i l’oportunitat de lliurar-los personalment les seves cartes.

Tal i com venen fent els darrers anys, Ses Majestats van arribar a Castelldefels muntant els seus camells per la sorra de la platja, amb una caravana de patges, carters reials i cavalls ben carregats de regals. Aquesta caravana va començar a l’alçada de l’avinguda República Argentina i va arribar fins al carrer 5 on esperaven per donar-los la benvinguda oficial a la ciutat l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), el regidor de Festes, Cultura i Participació Ciutadana, Jordi Maresma (ERC), i la resta de membres de l’equip del Govern Municipal. Una vegada finalitzat el recorregut Ses Majestats van ser traslladats amb vehicles d’època a descansar a l’Edifici de la República.

Per tal de facilitar l’estacionament a la zona, durant els dies 5 i 6 de gener va estar obert de forma gratuita l’aparcament del carrer Mèxic, al passeig Marítim, que compta aproximadament amb unes 350 places.

Ja per la tarda, sobre les 18 hores, començava la tradicional Cavalcada de Reis que, amb un augment significatiu de carrosses i participació per part de les entitats, va partir des de la plaça Joan XXIII per arribar cap a les 20 hores a la plaça de l’Església.

Un cop arribats a la plaça, van tornar a ser rebuts per les autoritats locals i van saludar a les famílies de Castelldefels des del balcó de l’Ajuntament, on van rebre la clau de la ciutat per accedir a totes les llars de la ciutat i van escoltar la carta de desitjos comuns que va llegir la classe de 4rt de Primària, Apartheid, de l’Escola La Ginesta.

Finalment, a les portes de l’Ajuntament, els tres reis van recollir les últimes cartes abans d’iniciar l’operatiu nocturn de repartiment de regals.

El Campament de Carters Reials, el 2 i 3 de gener a la plaça de l’Església

Ses Majestats, els Reis Mags d’Orient, havien enviat uns dies abans de la seva arribada els seus carters reials i patges, per a que atenguessin a totes les nenes i nens, i recollissin les seves cartes. Els carters reials van instal·lar el seu campament el 2 i 3 de gener a la plaça de l’Església.

El dimecres 2 de gener es va celebrar també un concert d’obertura de les portes del Campament de Carters Reials, a càrrec de l’Associació Musical de Castelldefels.