El projecte, impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), preveu disposar en un primer moment de 300 bicicletes compartides, de les quals unes 20 seran a Castelldefels

A partir de la segona quinzena d’aquest mes de gener, Castelldefels i 11 municipis més del sud de l’àrea metropolitana comptaran amb bicicletes públiques compartides, amb el sistema anomenat eBicibox. Les bicicletes seran elèctriques per facilitar que qualsevol persona les pugui fer servir (independentment del seu estat físic) i superar determinades pujades.

Unes 20 bicicletes a Castelldefels en tres estacions

El projecte, impulsat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), preveu disposar en un primer moment de 300 bicicletes, de les quals unes 20 seran a Castelldefels repartides en tres mòduls o estacions on es podrà disposar d’aquestes bicicletes. Els mòduls estaran ubicats a la plaça de l’Estació, al passeig Marítim amb carrer 11 i al carrer Doctor Marañón amb Rafael Casanova. Aquestes tres estacions, en procés d’instal·lació, són com les del Bicibox, però estan pintades d’un altre color i identificades de manera diferent.

Incompatible amb el Bícing de Barcelona

Quan un usuari/a prengui una bicicleta en una estació l’haurà de deixar en una altra, ja sigui dins del mateix municipi o de qualsevol altre de la xarxa, no pas amb Barcelona, on ja s’ha anunciat que continuarà el servei de Bícing de manera independent. Tots els municipis que participen estan situats l’un al costat de l’altre, excepte Sant Cugat del Vallès. La resta són, a més de Castelldefels, l’Hospitalet, Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Joan Despí, Cornellà, Sant Feliu, El Prat, Sant Boi, Viladecans i Gavà. De cara al futur, l’AMB considera que el sistema metropolità de compartició de bicicletes hauria de ser compatible amb el de Barcelona.

Abonament de 30 € l’any

Les persones abonades a l’eBicibox pagaran una quota anual de 30 € i després pagaran per ús. Els primers 30 minuts seran gratuïts i, a partir d’aquí, cada mitja hora costarà 50 cèntims (fins a un màxim de 5 hores). El servei funcionarà els 365 dies de l’any des de les 7 del matí fins la mitjanit. Durant la resta d’hores es farà la redistribució de bicicletes, manteniment i recàrrega de bateries, amb un cost anual aproximat de 600.000 euros.

A través del següent document podeu consultar un tríptic informatiu sobre l’eBicibox.