El passat mes de  desembre es van publicar els resultats d’ocupació i satisfacció de les platges metropolitanes durant l’any 2018. Han rebut la segona puntuació més alta de tota la sèrie històrica, amb 7,73 punts sobre 10. Cal destacar, també, que no hi ha cap paràmetre suspès en cap dels municipis enquestats. Les platges del Prat de Llobregat són les més ben valorades, amb un 8,03 sobre 10.

Les platges del litoral metropolità han rebut més de 8.327.693 usuaris i el mes de juliol ha estat el de més ocupació. El municipi més visitat ha estat Gavà, amb 1.237.535 usuaris.

Les conclusions de l’estudi detecten alguns factors importants que poden haver influït en la temporada de platges, ja que ha estat un estiu marcat per la inestabilitat meteorològica i amb força dies de bandera vermella i avisos de precaució. La freqüència dels temporals ha tingut conseqüències en la reducció d’espai de les platges i, per tant, un descens en l’espai hàbil per acollir visitants.

El mes de màxima afluència a les platges de la metròpolis de Barcelona continua sent el juliol i es manté la freqüència setmanal com a primera opció escollida pels usuaris. S’ha detectat que la gent hi va més tard, que la freqüència diària ha baixat i que l’estada mitjana és de 3 hores i 4 minuts. Els aspectes més ben valorats pels usuaris són l’accés a les platges, la tranquil·litat, el paisatge o entorn i la proximitat

Aquest estudi, encarregat per l’AMB a l’Institut d’Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), es basa en un total de 5.265 entrevistes presencials distribuïdes en 40 jornades d’enquesta entre el 15 de maig i el 15 de setembre.