Aquest cap de setmana ha arribat una de les celebracions més esperades per la ciutadania • Els carrers del centre i la platja s’han omplert de xarangues, disfresses i coreografies • El carnaval Infantil de diumenge al matí aplega més de 1250 persones a la Rua • Com a novetats principals una Calçotada Popular i un Concert de Bandes Joves • Encara resta un divertit epíleg el proper dimecres 6 de març amb la lectura de les últimes voluntats i enterrament del Rei Carnestoltes a la plaça de l’Església

Veure Fotogaleria

Aquest Carnaval 2019 s’ha destacat per gaudir d’una temperatura càlida que han fet que els carrers s’hagin omplert de ciutadans i ciutadanes en les diferents activitats programades durant aquest cap de setmana • La rua infantil pel matí de diumenge, que durant la passada edició va ser la principal novetat, es consolida amb una assistència massiva de escoles i famílies. Encara resta encara un divertit epíleg el proper dimecres 6 de març amb la lectura de les últimes voluntats i enterrament del Rei Carnestoltes

Les festes de Carnaval es van obrir el passat divendres a la plaça de l’Estació amb un Concert de Bandes Joves organitzat  per les entitats juvenils de músics Fels fest i SONA. EL concert formava part de la programació regular d’esdeveniments musicals que impulsa la Regidoria de Joventut  per tal de facilitar l’actuació dels joves músics de Castelldefels. Aquest esdeveniment va comptar amb les actuacions de les bandes locals Quasar(banda de metal), Nara (música pop) i el grup de HardRock, Brush.

El gruix del programa arribava el passat dissabte, 2 de març. Pel matí, tornava el Carnaval a la platja gràcies a la col·laboració de l’associació veïnal del barri de Baixador, que assumia el retorn d’aquesta festa a la primera línia de mar amb el suport de l’Ajuntament. La celebració va integrar tallers infantils, passejada acompanyats pels tabalers de l’Agrupació de Cultura Popular, i animació i arribada del rei Carnestoltes a càrrec del grup de teatre Diviertt.

Ja per la tarda, va ser el torn de la tradicional Gran Rua de Carnaval, que va sortir de la rambla Blas Infante per finalitzar a la plaça de l’Església on va tenir lloc el lliurament del bastó de la ciutat per part de l’alcaldessa al Rei Carnestoltes, que un any més va venir  acompanyat del seu seguici. Més tard va tenir lloc el lliurament de premis a les millors carrosses i comparses, i també dels concurs de cartells

  • Millor disfressa: Rodeo queens (La Follie Nuit)
  • Millor acompanyament musical: Bateka a la selva (Tabalers de Castelldefels)
  • Millor Coreografia: Natació desincronitzada (Agrupació de Cultura Popular)
  • Millor Carrossa: Al alba veneciana (Centro Cultural Al Alba)
  • Millor Comparsa: Bollywood obsesión (Zumba con Irene)

L’endemà, diumenge 3 de març pel matí es va celebrar per segona vegada el Carnaval Infantil. La Gran Rua Infantil va començar a les 11 hores a la rambla Blas Infante mentre que el ball i animació amb Xiula i el lliurament de premis va tenir lloc cap a les 12 hores a la plaça de l’Església. La rua infantil està organitzada per la Xarxa d’Espectacles Infantils i Juvenils de Castelldefels amb el suport de l’Ajuntament.

 

  • Menció Especial: El Petit Món del rei Lleó
  • Comparsa més original feta a mà: Carrusel (Escola Garigot)
  • Millor carrossa: Airlines (Escola Torre Barona)
  • Millor coreografia: Can Rock’ers (Escola Can Roca)
  • Comparsa més nombrosa: El Bosc Encantat (Escola Jacint Verdaguer)

Al migdia, com principal novetat de l’edició d’enguany es va celebrar una Calçotada popular al costat del Club Nàutic organitzada per l’AVV El Baixador.

Per la seva banda, el tradicional i animat Carnaval de la Gent Gran va mantenir el seu horari diumenge  a la tarda al centre Frederic Mompou.

El Carnaval 2019 tornarà a viure el divertit epíleg el dimecres 6 de març amb la lectura de les últimes voluntats i enterrament del Rei Carnestoltes a la plaça de l’Església, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular i l’escola d’arts escèniques Performing Arts. El fèretre del Rei Carnestoltes anirà acompanyat pel seu seguici, els diables i els tabalers de Castelldefels des de l’edifici de la República fins a l’escenari de la plaça de l’Església. Es llegiran las seves últimes voluntats i es cremarà a la foguera.