Aquest 27 de març comencen a Castelldefels les tasques de neteja de la sorra a les platges metropolitanes per deixar-les a punt per a la temporada de bany • El llaurat de la sorra arriba a uns 50 cm de profunditat, i a Castelldefels es fa en una franja d’uns 60 metres des de l’aigua

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) inicia aquest dimecres, 27 de març, a Castelldefels, els treballs de neteja de la sorra a les platges metropolitanes per tal de deixar-les a punt per a la temporada de bany.

El treball es realitza amb tractors que arrosseguen unes grans arades que remouen i voltegen la sorra fins a 50 cm de profunditat, per facilitar que s’airegi i que els raigs del sol hi penetrin per potenciar-ne al màxim la seva acció desinfectant. Uns dies després del llaurat, els tractors realitzen el garbellat  per regularitzar la sorra.

L’acte comptarà amb la presència del cap del servei Platges de l’AMB, Daniel Palacios, que farà balanç de la temporada de d’hivern i avançarà les previsions de la campanya de llaurat d’enguany i les principals novetats de la temporada.

El llaurat de platges és l’operació que marca el tret de sortida de la temporada. El treball es realitza amb tractors que arrosseguen unes grans arades que remouen i voltegen la sorra fins a 50 cm. de profunditat, per facilitar l’aireig i la penetració dels raigs del sol dins de la sorra per potenciar-ne al màxim la seva acció desinfectant i assolir un grau òptim de salubritat de les platges cara a l’ inici de la temporada.

Passats uns dies, els tractors realitzen el garbellat  per regularitzar la sorra, treure els sòlids i deixar-la a punt per a la temporada de bany. A partir d’aquest moment i fins el mes de novembre (tardor/hivern) es continuaran passant diàriament les màquines garbelladores per totes les platges metropolitanes.