Integrat per Policia Local, Mossos d’Esquadra i seguretat privada, el dispositiu comptarà amb més de 120 agents • Per segona vegada, es disposarà d’un agent caní per a la detecció d’estupefaents

Les regidories de Governació i Protecció civil, conjuntament amb Mossos d’Esquadra, ja han iniciat els preparatius del dispositiu de la revetlla de Sant Joan 2019. L’objetiu es mantenir la línia descendent en el nombre d’incidents amb relació als darrers anys. Per això el dispositiu planificat serà molt similar al de l’any 2018.

Es desplegarà un ampli dispositiu policial per part de Policia Local, Mossos d’Esquadra i seguretat privada, dispositiu format per més de 120 agents. Per segona vegada, es disposarà d’un agent caní per a la detecció d’estupefaents. A més, s’instal·larà un lloc de primers auxilis al passeig Marítim a l’alçada de l’avinguda República Argentina.

L’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), aposta per una revetlla de Sant Joan “festiva, però també segura i cívica. Un any més, fem una crida a la ciutadania perquè entre tots col·laborem amb els diferents cossos de seguretat, que tenen la nostra confiança durant tot l’any, i especialment una nit com la de la revetlla. Aprofitem per felicitar als cossos de seguretat per la bona coordinació i predisposició a demostrar que, amb l’ajuda de tots, fem de Castelldefels una ciutat per viure i conviure”.

El regidor de Governació i Seguretat, Jordi Planell (PSC), insisteix en què “any rere any hem d’anar baixant el nombre d’incidents registrats durant la nit, per tal de que la revetlla de Castelldefels es consolidi com una festa familiar, de diversió i sobretot segura. “Entre totes i tots hem d’aconseguir gaudir d’una nit màgica i també segura”.

Afectacions al trànsit

El trànsit estarà tallat al tercer tram del Passeig Marítim (entre Avinguda República Argentina i Port Ginesta). Hi haurà restriccions entre les 18h del 23 de juny, i les 6h (aproximadament) del dia 24. Les afectacions són les següents, com es condensa en el plànol que acompanya aquestes línies:

  • Per circular en direcció Sitges des del passeig Marítim, s’haurà de seguir aquest recorregut: passeig del Ferrocarril, pont de Bellamar (per sota), aparcament del carrer Mèxic i carrer Mèxic fins a Penyeta Roja, des d’on es podrà circular fins al pont del Poal o continuar pel passeig Ferrocarril de Sitges en direcció Port Ginesta.
  • No es podrà circular direcció Gavà entre els carrers Penyeta Roja i Mèxic. L’alternativa serà el pont de l’avinguda del Poal fins a l’avinguda Constitució.
  • No es podrà estacionar ni al passeig Marítim de Castelldefels ni al del terme de Sitges.
  • L’aparcament de carrer Mèxic romandrà tancat durant totel dia 23 de juny i fins a les 8 del matí del dia 24.

Aquells veïns que tinguin pàrquing a la zona prohibida de circulació es els permetran accedir i sortir als seus habitatges.

L’inici dels treballs de neteja de la platja serà a partir de les 6 hores del dia 24 de juny, i comptarà amb presència policial per facilitar el desallotjament de la platja i facilitar així la seva neteja.

Implementacions a l’estació de Castelldefels-Platja

Per a la revetlla de Sant Joan, s’implementa un dispositiu especial en el qual Renfe Rodalies, com a gestor de l’estació Castelldefels-Platja, incorpora un notable equip de vigilants de seguretat per controlar el flux de gent a les andanes i evitar el creuament de les vies, tant en la fase d’arribada (darrer tren direcció Sant Vicenç de Calders a les 00.31 hores) com a la fase de sortida després de la revetlla (1er tren de sortida direcció Barcelona a les 4.58 hores).

Per a la fase d’arribada (des de Barcelona) de les 22 hores fins a les 00.31 hores, els trens amb destinació Vilanova i Sant Vicenç de Calders circularan per la via 2 entre Castelldefels i Garraf efectuant la seva aturada i estacionant a la via 2 de Castelldefels-Platja (s’evita que els viatgers hagin de creuar les vies pel pas soterrat existent).

A la fase de sortida es retén als usuaris fora de l’estació fins a l’arribada del tren i se’ls fa entrar fins que s’ompli el tren i així evitar que l’andana es massifiqui de gent esperant, amb el consegüent risc.