Des d’aquest 8 de juliol, el servei es posa en marxa de 11 a 14h i de 19 a 00h • S’ha tingut en compte les hores que poden ser de màxima afluència i per la nit s’ha buscat ampliar horari fins a la mitjanit per facilitar la volta als que vulguin sopar a la platja

L’Ajuntament de Castelldefels recupera a partir d’avui dilluns el Trenet Turístic, un servei que es va perdre fa uns anys i que des de l’àrea municipal de Turisme consideren “important per a una ciutat turística com Castelldefels que té tants atractius”. Per això, el Trenet aproparà als turistes i als veïns que ho desitgen a diferents espais emblemàtics de la ciutat.

Aquest any, puntualment, no passarà pel Castell per estar en obres tant el seu interior com el seu entorn (avinguda Manel Girona), però l’any que ve inclourà el Castell en el seu recorregut.

En l’horari (de 11 a 14h i de 19 a 00h), s’ha tingut en compte les hores que poden ser de màxima afluència i per la nit s’ha buscat ampliar horari fins a la mitjanit per facilitar la tornada als que vulguin sopar a la platja .

Un altre aspecte a destacar és que s’habilita una parada al pàrquing de la UPC (avinguda del Canal) perquè els que ho desitgin, i atesos els problemes de falta d’aparcament existents a la platja, puguin aparcar allà sense problemes i acostar-se a la platja a través del Trenet.

Pel que fa al tiquet, el bitllet de demà permetrà pujar-se i baixar-se quantes vegades es vulgui entre les 11 i 14h amb un sol bitllet (1’60 euros per a majors de 14 anys i adults i 1’10 euros per a joves de 5 a 14 anys) . El bitllet de tarda, el mateix entre les 19 i les 00 hores. Els tiquets s’adquiriran en el mateix Trenet.

“Consideràvem que una ciutat que rep un impacte de 600 milions d’euros per part del turisme, que són fonamentals en la nostra economia i en la de moltes famílies de la ciutat i en la generació d’ocupació, es mereixia un esforç important com el que es ha fet per crear aquest servei”, expressen des de l’àrea municipal de Turisme. “No es tracta d’un servei de transport a l’ús, perquè els seus trajectes són més lents. Es tracta de veure la ciutat amb calma, des d’una altra perspectiva, amb els ulls d’un visitant que coneix Castelldefels per primera vegada”.