La Diputació de Barcelona dona suport econòmic als 25 municipis costaners de la demarcació (a excepció de la ciutat de Barcelona) per garantir el servei de vigilància, salvament i socorrisme, el lloguer i manteniment del material sanitari i de les infraestructures necessàries per prestar aquest servei. Aquest any 2019, s’han destinat 830.000 € per a aquest suport. La corporació també els ofereix campanyes d’educació i informació relacionades amb la protecció i la promoció de la salut en les platges.

Materials de la campanya “Cuida les platges i cuida’t tu”

A través de la campanya “Cuida les platges i cuida’t tu”, la Diputació de Barcelona ofereix retolació i banderoles per a la identificació dels llocs de socors i cartells informatius de l’estat de la mar, de la situació meteorològica i de la radiació ultraviolada per informar a les persones usuàries. També ha repartit para-sols per a la protecció del personal de salvament i socorrisme; i polseres per identificar els infants i facilitar la seva trobada en cas de pèrdua (enguany se’n repartiran 9.000), que es poden solicitar en els llocs de socors.

A més, se’ls dona material de sensibilització i educació sobre l’ús responsable d’aquests espais, com ara un desplegable amb informació sobre mesures de protecció solar, de bany segur i de tractament per picada de medusa (25.000 exemplars) i el conte “Els pirates de la platja”, amb una edició de més de 3.000 exemplars que seran repartits als municipis del litoral barceloní amb l’objectiu que els infants de 6 a 10 anys coneguin, de manera lúdica, els riscos que hi ha a la platja i els aprenguin a minimitzar.

95 platges amb servei de salvament i socorrisme.

Campanya “Vigila amb el sol solet!”

Amb aquest lema “Vigila amb el sol solet!”, la Diputació de Barcelona reparteix material educatiu per als ajuntaments que ho solicitin amb l’objectiu de poder treballar la protecció solar amb infants del cicle inicial de primària, així com tallers de sensibilització que s’ofereixen a municipis de menys de 20.000 habitants.

Web amb informació en línia

Per altra banda, la Diputació de Barcelona disposa d’una pàgina web específica https://www.diba.cat/platges adreçada a tots els usuaris on es pot consultar informació relacionada amb el suport que la Diputació ofereix en matèria de platges. En aquest lloc web també es pot accedir a links d’interès relacionats amb aquesta temàtica, com per exemple l’aplicació Platgescat, que permet obtenir informació en línia de l’estat de les platges de Catalunya.