Amb un ampli programa d’activitats vora el mar, les Festes del Mar 2019 se celebren del 12 al 16 de juliol amb motiu de la diada de la Mare de Déu del Carme, patrona de pescadors i mariners

Veure fotogaleria

Del 12 al 16 de juliol Castelldefels celebra una nova edició de les emblemàtiques Festes del Mar. Amb un ampli programa d’activitats vora el mar, aquestes festes se celebren cada any amb motiu de la diada de la Mare de Déu del Carme, patrona de pescadors i mariners. Unes festes que donen identitat a la ciutat i cada any atreuen a milers de persones, tant del municipi com de la comarca, que s’apropen a la platja a participar de les diferents propostes:

Divendres, 12 de juliol

El divendres, dia 12, el programa es va iniciar amb una Hora del Conte especial a la Biblioplatja Carme Romaní amb Contes de Pirates, a càrrec de Sensedrama Teatre.

Tal i com ja ho ha vingut fent els darrers anys, el Mercat del Mar s’avançava un dia i va obrir també el divendres (18-24h) amb paradetes artesanals i de temàtica marinera al llarg del passeig Marítim, entre el carrer 11 i la plaça de les Palmeres. La mostra multisectorial de comerç local, restauració i artesania va albergar també activitats itinerants per a tota la família, tallers i animació de carrer.

A les 20 h, classe d’exhibició de country amb Castelldefels Balla Country a la plaça de les Palmeres

A les 22 h va tenir lloc l’encesa de bengales des de les diferents torres de defensa de la ciutat per alertar el veïnat de l’albirament de l’esquadra dels pirates Dragut i Otxalí, que van desembarcar dissabte a la platja de Castelldefels:

  • Torre Barona (visible des del passeig Marítim amb carrer 514, carrer Navegants i carrer 517)
  • Torre de Guaita del Casal de Cultura (visible des del carrer Bisbe Urquinaona 19-21)
  • Torre de l’homenatge del Castell

Simultàniament, a les 22 hores començava a la plaça de les Palmeres una nova edició del Sona Festival -organitzat per la regidoria de Joventut i l’associació Sona- que aquest any va comptar amb les actuacions de Alice & The Wonders i Badulaque 80.

Dissabte, 13 de juliol

Els plats forts de les festes van arribar el dissabte 13. El programa va incloure, en la vessant més esportiva, una nova edició del torneig 4×4 de vòlei platja “Voleiboom”  organitzat pel Beach Club Esportiu El Pèndol (9-20 h); el Mercat del Mar (17-24 h); i l’emblemàtica representació del Desembarcament de Pirates (20 h) a la platja precedida d’una Cercavila de Pirates amb els actors, actrius i figurants que hi participaven. La cercavila va sortir de la plaça de les Palmeres (19 h) per arribar a l’alçada del carrer 11, a l’espai escènic del Desembarcament Pirata, coordinat i dirigit per l’escola d’artsescèniques de Castelldefels Performing Arts, amb la col·laboració de l’Agrupació de Cultura Popular, el taller de costura de Vista Alegre i els Trabucaires de l’Hospitalet.

Després (21.15 h), torn per a la Sardinada Popular organitzada per l’Agrupació de Pirates Sardiners, focs artificials entre els carrers 13 i 15 (23.30 h) i el concert-ball amb l’Orquesta l’Anònima (23.45 h) a la plaça de les Palmeres.

Diumenge, 14 de juliol

Diumenge 14, a la platja continuava el torneig 4×4 de vòlei platja “Voleiboom” (9 h). Mentrestant, al passeig Marítim, darrera jornada del Mercat del Mar (17-22 h). A les 11h, la plaça de les Palmeres va acollir la Diada Castellera amb l’actuació dels Castellers de Castelldefels, Tirallongues de Manresa, Castellers del Prat, Castellers de Sant Feliu, i Manyacs de Parets.

Ja per la tarda (18.30h), a la mateixa plaça de les Palmeres es va habilitar la zona de tallers infantils “Peixos. Parc Lúdic de la Mediterrània” a càrrec de la companyia La Residual (parc infantil per a nens i nenes a partir de 2 anys). El cap de setmana es va tancar a les 21.30 h a la plaça de les Palmeres al compàs de la cantada d’havaneres amb el grup Escamarlans de Palau complementada amb el tradicional repartiment de rom cremat.

Dimarts, 16 de juliol

El 16 de juliol, dia de la Mare de Déu del Carme, se celebra la Missa solemne en honor a la patrona a l’església de Can Bou (18 h) i, a continuació, la tradicional Processó pels carrers dels barris amb tradició marinera i pel centre de Castelldefels, organitzada pel Club Nàutic Castelldefels, el Club Marítim Castelldefels i la Parròquia Santa Maria de Castelldefels, amb la coordinació del comodor del Club Marítim, Lorenzo León. El recorregut finalitza al Club Marítim on la Verge embarcarà, si l’estat de la mar ho permet, fins el Club Nàutic.

+ INFO: Programa Festes del Mar 2019