Es manté la bandera vermella únicament a una zona acotada d’uns 20 mts al c/17. Els resultats de les analítiques realitzades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la passada setmana confirmen la bona qüalitat de l’aigua de bany en aquest àmbit.

A la platja de Castelldefels oneja aquest 28 d’agost la bandera groga seguint les directrius de L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Aquest organisme recomana que després d’un episodi de pluges com les que van tenir lloc ahir a Castelldefels s’instal·li aquesta bandera a nivell preventiu. Tot i així les darreres analítiques efectuades per l’ACA garanteixen que la qüalitat de l’aigua del mar és bona a tota la platja de Castelldefels.

Incidència resolta

El trencament d’una canonada de la xarxa d’aigües residuals a Gavà va provocar la setmana passada incidències a la xarxa d’aigües pluvials de Castelldefels. Encara que ja s’ha reparat, l’Ajuntament va decidir, per precaució, mantenir un tram de la platja de 150 metres al c/17 amb bandera vermella fins que les analítiques que es re van realitzar puguessin garantir la qüalitat de l’aigua a la zona.

La setmana passada es va produir un trencament en una canonada d’impulsió, en un tram d’uns 12 metres de longitud situat al costat del camí de la Pineda de Gavà, a l’interior d’una parcel·la privada. El trencament es va reparar el passat dimecres però va afectar directament a un tub d’impulsió de grans dimensions que transporta les aigües residuals a la depuradora Gavà-Viladecans.

Aquest incident, encara que ja resolt, va provocar sortides puntuals d’aquestes aigües al mar a la platja de la Pineda (plaça de les Palmeres), motiu pel qual va onejar la bandera vermella en tota aquesta zona fins que es pogués garantir la qualitat de l’aigua.

L’Agencia Catalana de l’Aigua (ACA) continua realitzant analítiques periódiques de la qüalitat de l’aigua del mar a la zona com és habitual al llarg de la tota la temporada de platges.