Estrella Damm posarà en marxa durant el mes de setembre una campanya itinerant de recollida de residus a diverses platges. L’acció, que recorrerà diverses platges del litoral mediterrani, compta amb la col·laboració del projecte “Libera, unidos contra la basuraleza”, impulsat per SEO/Birdlife en aliança amb Ecoembes. A Castelldefels l’acció es durà a terme els pròxims 20 i 21 de setembre a la confluència del passeig Marítim amb el carrer Diagonal Orient.

El projecte ‘Libera, units contra la basuraleza’ neix l’any 2017 per frenar les conseqüències de les escombraries abandonada en els espais naturals, la basuraleza, en els diferents ecosistemes espanyols. Va ser creat per l’ONG ambiental degana d’Espanya, SEO / BirdLife, en aliança amb Ecoembes, l’organització mediambiental sense ànim de lucre que promou l’economia circular a través del reciclatge dels envasos.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és conscienciar i mobilitzar la ciutadania per mantenir els espais naturals lliures d’escombraries i que puguem, d’aquesta manera, alliberar molta més vida a favor de la biodiversitat. Per això, des Libera es planteja un abordatge integral del problema, en tres eixos d’acció: coneixement, prevenció i participació.

L’any 2018 la RAE va acceptar la utilització del terme “basuraleza” per a referir-se a tots els residus abandonats per l’ésser humà en entorns rurals i costaners que alteren l’equilibri dels ecosistemes. Des d’Estrella Damm, “conscients de la importància de conscienciar de la necessitat de cuidar el medi ambient i de recollir els residus i dipositar-los en els contenidors adequats”, s’ha impulsat una campanya itinerant de recollida de residus que recorrerà diverses platges durant el mes de setembre. La iniciativa neix amb el propòsit de sensibilitzar a la població sobre l’impacte negatiu de l’existència de residus en la natura i evitar aquesta mala pràctica.

A tots els punts de recollida, que s’aniran ampliant durant les pròximes setmanes, els participants podran visitar el camió d’Estrella Damm, on tindran l’oportunitat d’informar-se sobre la iniciativa i conèixer de primera mà el projecte ‘LIBERA, unidos contra la basuraleza’. Així mateix, totes les persones que col·laborin amb la campanya podran recollir en el punt de trobada un obsequi de la marca com a agraïment per la seva participació.

En cadascun dels punts de recollida, els participants podran penjar i enganxar els residus que hagin recol·lectat en una escultura metàl·lica en forma d’ona que s’exposarà a cadascuna de les platges que visiti la campanya. L’escultura té com a objectiu visibilitzar el gran problema que suposa la contaminació dels mars i conscienciar a la ciutadania del seu paper crucial per a evitar l’aparició de residus en entorns naturals.