L’ocupació hotelera es va situar al voltant del 90%, i les activitats d’animació turística i d’oci van tenir una gran afluència de públic

La Mostra de Cuina, celebrada el passat 28 de setembre, va posar punt i final a un estiu en el qual Castelldefels ha estat de nou un dels referents turístics de Catalunya.

Tot i que encara no es coneixen els resultats de setembre, ja es pot avançar que la temporada turística a Castelldefels ha estat molt bona per als establiments turístics de la ciutat. L’ocupació d’hotels i apartaments ha tornat a fregar el ple, situant-se gairebé en el 90%. Per mesos, el juny es va registrar una ocupació del 86,46%, al juliol, del 88,92% ia l’agost, l’87,53%.

Per als restaurants de la ciutat també ha bufat el vent a favor aquest estiu. Segons el president del Gremi d’Hostaleria de Castelldefels i el Baix Llobregat, Manuel Ángel Ortiz“dins de la por que havia ha estat una temporada positiva. Vivim temps de certa incertesa general, però els hotels i els restaurants han estat plens. Seguim amb l’objectiu que l’hostaleria a Castelldefels sigui cada vegada menys estacional, per treballar els 365 dies de l’any”.

La importància que el turisme vagi bé no només és bo per al sector sinó també per al conjunt de la ciutat, ja que la seva bona marxa repercuteix positivament en el conjunt de l’economia de la ciutat. Convé destacar que 9 de cada 10 llocs de treball creats a Castelldefels està emmarcat en el sector serveis. El turisme genera una despesa directa dels turistes i visitants de 200 milions d’euros anuals. L’impacte induït d’aquests diners és de 600 milions d’euros anuals.

Turisme esportiu i familiar

L’Ajuntament ha seguit apostant, a través d’iniciatives de promoció i dinamització, perquè Castelldefels es reconegui a l’exterior com una destinació de turisme esportiu i familiar. Aquesta aposta està donant resultats que es tradueixen no només en el nombre de visitants, sinó també en la valoració que es fa de la ciutat com una destinació amb una alta qualitat de vida i d’oferta turística.

Per primera vegada, s’ha celebrat una festa de tancament d’estiu sobre la sorra de la platja. El concert de Mikel Erentxun a pocs metres de l’aigua va tenir va ser un considerable èxit d’assistència. Per això, l’Ajuntament pretén mantenir aquesta iniciativa. Entre les activitats d’oci, el Cinema entre Palmeres, els dijous, i les Nits entre Palmeres, els divendres i dissabtes, s’han consolidat com cites lúdiques estiuenques a la platja, que s’uneixen a les dues propostes estrella de l’estiu: la Festa Major i les Festes del Mar, que s’han convertit en un referent lúdic metropolità.

Turistes i excursionistes

Castelldefels compta amb dos tipus de visitants. D’una banda hi ha els turistes, és a dir aquells visitants que dormen a la ciutat (bé en alguns dels establiments turístics, bé en cases de familiars o amics).

D’altra banda, els anomenats excursionistes, que són aquells visitants d’un dia, que vénen a Castelldefels atrets per la platja, l’oferta de restauració (restaurants i xiringuitos), l’oferta d’activitats esportives, d’oci o compres i espais com el parc natural del Garraf.