Excepte alguns casos particulars, s’ha restablert el subministrament elèctric a tot el municipi • La Policia Local va atendre un total de 229 serveis relacionats directament amb la tormenta • 508 trucades al 112 a Castelldefels relacionades amb incidències del temporal • Ferit un agent de la Policia Local • El subdelegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Carles Prieto, va visitar el passat 23 de gener algunes de les zones més afectades de Castelldefels

Veure fotogaleria

Ja s’ha restablert el subministrament elèctric a tot el municipi a excepció d’alguns casos particulars. Els barris de Can Bou i del Baixador recuperaven la llum el passat cap de setmana després de que ja funcionessin els transformadors que donen servei a la zona. El regidor de Protecció Civil, Xavier Amate, informava la passada matinada d’una última actuació per part de d’Endesa a l’avinguda dels banys i passeig de la Marina per solucionar la manca de llum als afectats que encara no han recuperat l’electricitat”.  

D’aquesta manera, els veïns i veïnes de les zones afectades ja tenen subministrament elèctric després de més de 72 hores sense llum. Per la mateixa raó, Endesa ha procedit a la retirada dels grups electrògens que havia instal·lat al barri a petició de l’Ajuntament de Castelldefels.
 

Visita del subdelegat del Govern a Catalunya

En el marc del seguiment dels efectes del temporal, el subdelegat del Govern d’Espanya a Catalunya, Carles Prieto, va visitar el passat 23 de gener algunes de les zones més afectades de Castelldefels. Prieto ha estat acompanyat per l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, així com de diversos regidors i regidores de l’equip de govern municipal i tècnics responsables dels diferents serveis municipals que continuen treballant per tornar la normalitat al municipi, com Protecció Civil, Policia Local o Serveis Territorials.

“Des del Govern d’Espanya hem volgut fer un seguiment molt acurat de les conseqüències de  la borrasca Gloria i posar a disposició de les diferents administracions com Generalitat i Ajuntaments, i fins i tot de particulars, els recursos de l’Estat en la mesura de les nostres competències”, ha explicat Prieto“També volem posar adisposició determinats mecanismes com el Reial Decret de Murcia, un decret obertper poder presentar sol·licituds sobre aquelles conseqüències materials i d’infraestructures que tenen a veure principalment amb els ens locals”.

Finalment, el subdelegat del Govern resumia el motiu de la seva visita assegurant que “avui hem volgut venir a donar suport a l’alcaldessa i al Consistori, i veure in situ les conseqüències de la borrasca d’aquests dos darrers dies”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Castelldefels ha volgut posar en valor que “l’actuació municipal per restablir la normalitat al municipi està essent la correcta, tot i que encara resten zones que ens preocupen i on es continua realitzant diferents intervencions per recuperar la normalitat de manera progressiva iobrir altrànsit els carrers que resten tallats”. A més, Miranda ha volgut explicitar que “la nostra prioritat se centra en els abonats que encara estant patint talls de subministrament elèctric i per això estic personalment en contacte permanent amb Endesa”.

L’alcaldessa ha anunciat també que en un futur pròxim s’informarà a la ciutadania sobre “els diferents mecanismes que posarem en marxa des de l’Ajuntament perquè totes les famílies afectades puguin accedir fàcilment als tràmits per realitzar les reclamacions pels diferents danys hagin pogut patir”.


Ferit un agent de la Policia Local

Un agent de la Policia Local de Castelldefels ha resultat ferit aquest 23 de gener després de rebre una descàrrega elèctrica quan es disposava a saltar una tanca per comprovar la desaparició d’una persona. La tanca va resultar estar electrificada a través d’una connexió il·legal de corrent, segons ha confirmat l’equip de detecció de fraus d’Endesa. Per aquest motiu, la Policia Local ha procedit a precintar la instal·lació

L’agent pateix fractura d’húmer i està pendent de valoració mèdica per a una possible intervenció quirúrgica.