Es tracta d’una de les celebracions més esperades de l’any • Els carrers del centre i la platja es van omplir de xarangues, disfresses i coreografies • La festa tornarà a viure un divertit epíleg aquest dimecres amb la lectura de les últimes voluntats i enterrament del Rei Carnestoltes a la plaça de l’Església

Veure fotogaleria

El Carnaval de Castelldefels, una de les celebracions més esperades, va deixar el passat cap de setmana a la ciutat nous episodis de celebració, música, ball, disbauxa i participació. Durant el divendres 21 de febrer els diferents centres escolars es van avançar amb les seves respectives festes de Carnaval, alguns amb rua pel carrers del municipi. Aquest mateix dia, el Casal de Joves de Castelldefels va organitzar la seva festa de disfresses a les seves instal·lacions al Centre Cívic Frederic Mompou.

El gruix del programa arribava el passat dissabte, 22 de febrer. Pel matí, va tornar el Carnaval a la platja gràcies a la col·laboració de les associacions veïnals dels barris de Baixador i Lluminetes, que assumeixen l’organització d’aquesta festa a la primera línia de mar amb el suport de l’Ajuntament. La celebració va integrar tallers infantils, passejada acompanyats pels tabalers de l’Agrupació de Cultura Popular, i l’animació i arribada del Rei Carnestoltes a càrrec del grup de teatre Diviertt.

Ja per la tarda, torn de la Gran Rua de Carnaval, que va partir amb 22 comparses de la rambla Blas Infante per finalitzar a la plaça de l’Església on va tenir lloc el lliurament del bastó de la ciutat per part de l’alcaldessa al Rei Carnestoltes, que un any més va venir acompanyat del seu seguici. També es va procedir al lliurament de premis a les millors carrosses i comparses, i també del concurs de cartells:

  • Millor disfressa: La amistad se viste de gala (Amigos del Carnaval)
  • Millor acompanyament musical: Agrupa Radioactiva (Agrupació de Cultura Popular)
  • Millor Coreografia: Operación Los Ángeles (Sueño Andaluz / Danzarte)
  • Millor Carrossa: Àfrica (La Follie Nuit)
  • Millor Comparsa: Bidibi Badibi Bu (Centro Cultural Andaluz Al Alba)


L’endemà, diumenge 23 de febrer, el Carnaval Infantil se celebrava al matí. La Gran Rua Infantil va sortir de la rambla Blas Infante mentre que el ball i animació amb la companyia Lali Begood i l’espectacle “Futur-oh! i el nen que portes dins!” i el lliurament de premis van tenir lloc a la plaça de l’Església. La rua infantil va estar organitzada per la Xarxa d’Espectacles Infantils i Juvenils de Castelldefels amb el suport de l’Ajuntament:

  • Millor coreografia: Ballem amb ritmes africans per acabar amb la supèrbia dels rivals (RV Dance Company)
  • Millor carrossa: S.O.S Abelles viu i deixa-les viure (AFA Escola Lluís Vives)
  • Comparsa més original: Garioshkas (Ampa Escola Garigot)
  • Comparsa més nombrosa: Al mar del Jacint menys plàstic (Ampa Escola Jacint Verdaguer)


Al migdia, el Carnaval va incloure una Calçotada popular al costat del Club Nàutic organitzada per l’AVV El Baixador. Per la seva banda, el Carnaval de la Gent Gran va mantenir la seva cita tradicional al centre Frederic Mompou.

El Carnaval 2020 tornarà a viure el divertit epíleg el dimecres 26 de febrer amb la lectura de les últimes voluntats i enterrament del Rei Carnestoltes a la plaça de l’Església, a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular i el grup de teatre Performing Arts. El fèretre del Rei Carnestoltes anirà acompanyat pel seuseguici, els diables i els tabalers de Castelldefels. Es llegiran las seves últimes voluntats i es cremarà a la foguera.