L’Ajuntament demana a la població que celebri la revetlla en l’àmbit familiar i eviti aglomeracions


Durant la revetlla de Sant Joan no es podrá accedir a la platja de Castelldefels. L’Ajuntament ha decidit tancar la platja durant la nit del 23 de juny i garantir d’aquesta manera que no es produeixen situacions d’aglomeracions de persones en la franja costanera de la ciutat.

La Policia Local instal·larà, controls a les vies d’accés rodat a la platja: l’avinguda República Argentina,  l’avinguda de la Platja, l’avinguda del Canal i l’avinguda de la Pineda. Es tracta dels quatre accessos principals a la franja costanera del municipi, de cinc quilómetres de longitud. D’aquesta manera, es blindarà la zona litoral de la ciutat a l’arribada de vehicles. Prèviament, qui s’hagi desplaçat a Castelldefels amb la intenció de pasar la revetlla a la platja del municipi s’haurà trobat amb controls policials a les sortides de l’autopista C-32 i l’autovia c-31.

Per tancar l’operatiu, l’Ajuntament de Castelldefels espera comptar amb la col·laboració d’Adif. El consistori ha demanat al gestor de les infraestructures ferroviàries que no s’aturi cap tren a l’estació Platja de Castelldefels després de les 21 hores, l’hora prevista per activar els controls policials. Habitualment, unes 7.000 persones utilitzen aquesta estació per arribar a la platja de Castelldefels.

En aquest operatiu, ja están assegurats 200 agents de Policia Local, Mossos d’Esquadra i seguretat privada. Al desplegament policial se sumaran efectius de Protecció Civil que vetllaran perquè es respectin les normes seguretat sanitària. Tanmateix, l’Ajuntament considera que per asegurar l’objectiu de blindatge de la platja aquella nit será necessari un reforç important per part de la policía catalana i és per això que ha demanat 400 agents més.

El dispositiu utilitzarà mitjans tecnològics, com el vol de drons i cambres de control d’aforament, per a detectar posibles aglomeracions de persones a la platja . També s’està treballant amb l’Ajuntament de Sitges en l’adopció d’un operatiu policial conjunt al passeig Marítim, on limiten totes dues poblacions, en una continuïtat urbana i litoral que uneix els termes municipals.


L’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, ha apel·lat a la responsabilitat de la población perquè “eviti aglomeracions i gaudeixi d’una revetlla cívica i familiar”. L’alcaldessa ha assenyalat que en els últims mesos “hem fet un gran esforç col·lectiu per a lluitar contra el virus i ara no ens podem relaxar; hem de respectar les indicacions dels cossos de seguretat i seguir les normes de convivencia i seguretat sanitària”.

L’Ajuntament demana que aquest any la revetlla se celebri en un àmbit familiar. Per això es prohibeixen revetlles en locals públics.  El regidor de Governació, Jordi Planell, ha indicat que “posarem especial èmfasien el control d’aglomeracions ja sigui en locals privats com a espais públics per tal de fer cumplir les mesures decretades per l’Estat“. Tampoc no realitzarà cap acte institucional que pugui comportar cap concentració de persones.