Els tres trams de la platja del municipi van rebre el passat 27 de juny el distintiu en un acte presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda

Les tres platges de Castelldefels (Pineda, Lluminetes i Baixador) van rebre el passat 27 de juny la Bandera Blava per part del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. A més, el Centre Cal Ganxo també ha obtingut el distintiu de Centre Blau 2020.

Enguany, Castelldefels ha estat triat perquè, de forma simbòlica, es lliurés aquest distintiu a tots els municipis i ports catalans que han aconseguit la Bandera Blava. L’acte ha estat presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i per l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda. Va comptar també amb la participació de diversos regidors i regidores del consistori com la regidora de Platges, Clara Quirante.

“En aquesta etapa de represa i de nova normalitat hem hagut de fer aquest acte simbòlic. Entreguem les tres banderes de Castelldefels però amb aquesta entrega simbolitzem el que és l’entrega a les 95 platges de Catalunya i als 23 ports de la costa catalana”, va explicar Calvet“És un guardó de qualitat que ens fa sentir molt orgullosos com a país de crear les condicions perquè les platges tinguin aquest distintiu que aporta seguretat i en definitiva també prosperitat a la societat”.

“És importantíssim posar Castelldefels al mapa del turisme de qualitat”, va valorar Miranda“Ens anima a continuar amb els objectius que des de fa anys portem treballant d’un turisme familiar, un turisme de qualitat, i aquest acte el que ens fa és reforçar aquestes línies, aquestes accions i entenem aquest acte com un reconeixement a la qualitat de les nostres platges”.

Castelldefels revalida d’aquesta  manera la Bandera Blava per a la totalitat de la seva platja. L’ensenya que en certifica la qualitat ambiental i de serveis onejarà aquest estiu als tres trams de què consta el litoral del municipi i torna a valorar la qualitat ambiental, la seguretat i la neteja de les instal·lacions.

La Bandera Blava premia el compliment de paràmetres ambientals així com la qualitat de l’aigua, l’accessibilitat a la platja, la neteja, la sanitat, la seguretat, la informació ambiental que es dóna als usuaris o el respecte a la legislació.

La Bandera Blava certifica l’ecoqualitat turística de platges i ports. Aquesta certificació ambiental, amb trenta anys d’història, la concedeix cada any l’Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC), organització independent però reconeguda pel Ministeri de Medi Ambient.

La Bandera Blava promou i reconeix els esforços, públics i ciutadans, per complir els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat a platges i ports , reconegut a escala internacional, premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental.

La platja de Castelldefels compta a més amb quatre punts de mostreig de la qualitat de l’aigua. Aquesta informació és actualitzada cada setmana segons la informació proporcionada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

A més de les tres banderes blaves, la platja té altres certificats que en confirmen la qualitat: Biosphere, Ecoplayas, «Q» de Qualitat, i ISO 9001.


Notícia relacionada: