La Policia Local de Castelldefels establirà un dispositiu de vigilància nocturn, que inclourà efectius no uniformats, per evitar que es produeixin situacions que vulnerin la convivència ciutadana i les mesures de seguretat sanitària per Covid-19. Les sancions poden arribar als 3.000 euros

L’Ajuntament de Castelldefels prepara un dispositiu per mirar d’impedir que es produeixin situacions com les viscudes el cap de setmana passat a algunes zones i establiments d’oci nocturn de la ciutat, on va haver moments en què no es van respectar les normes que s’han de seguir en la Fase 2 de la desescalada, en la qual es troba la ciutat.

L’objectiu d’aquest patrullatge no uniformat que es desplegarà el cap de setmana vinent és supervisar com es desenvolupen les activitats d’oci nocturn a les zones amb més densitat de terrasses i establiments públics, com l’avinguda dels Banys i el passeig Marítim, a la platja; o l’illa de vianants del centre i l’av. Constitució.

És en aquestes zones d’oci nocturn on aquest cap de setmana vinent la Policia Local desplegarà patrulles de paisà, per evitat que torni a passar el que es va viure en alguns moments el cap de setmana passat, quan el cos municipal va interposar 22 denúncies a establiments turístics i d’oci de la ciutat per incomplir les restriccions de l’estat d’alarma. Van ser 8 denúncies per incompliment d’horaris, 6 per no garantir la distància mínima de seguretat i 8 per l’organització de festes en un establiment turístic d’apartaments. També van ser denunciades 23 persones.

Els agents s’encarregaran de detectar i sancionar tots els incompliments de les mesures preventives de contagi de la malaltia Covid-19 que s’han de respectar en Fase 2. Aquestes infraccions poden arribar als 3.000 euros de multa, i a la possibilitat de retirar la llicència municipal d’ocupació de la via pública en el cas de les terrasses infractores.

En Fase 2 l’aforament màxim de les terrasses és del 50%, i a l’interior de bars i restaurants, del 40%, per a garantir la distància de seguretat sanitària entre les persones. L’Ajuntament ha fet repetides crides a la responsabilitat en el compliment de les mesures que miren d’evitar contagis