L’estació de Castelldefels es transformarà per consolidar-se com a una de les capcaleres de les línies de Rodalies · L’estació Castelldefels Platja es reformarà per millorar l’accessibilitat

Els dos projectes que Adif està elaborant per millorar les estacions de Rodalies de Castelldefels -la del centre i la de la platja- continuen endavant.  El coordinador del Pla de Rodalies de Renfe, Pere Macias, i la directora de Renfe, Mayte Castillo han informat avui a l’alcaldessa Maria Miranda, de l’estat d’aquests dos projectes, que podrien estar redactats a finals d’any.

La pandèmia de la COVID-19 ha aturat o endarrerit molts projectes que les administracions publiques estaven realitzant o tenien previst executar en els pròxims mesos. En aquestes circumstàncies, el consistori havia expressat la seva preocupació perquè aquestes obres quedessin desades en un calaix. A la trobada també han assistit el gerent d’estacions, Manel Gallardo, i ,per part municipal, el primer tinent d’alcaldia, Jordi Maresma, el regidor de Mobilitat, Jordi Planell, i el de Territori, Xavier Amate.


L’estació de Castelldefels

L’estació de Castelldefels del centre de la ciutat es consolidarà com a una important estació de capçalera de les línies de Rodalies de Catalunya. Serà una actuació coordinada amb les obres del pas de ciutat. Es tracta d’una actuació complexa que suposarà, entre altres, la construcció d’una andana central i la instal·lació de quàdruple via de manera es pugui augmentar la capacitat de la línea i es redueixi el temps de viatge, tant pels trens de Rodalies com pels Regionals entre Tarragona i Barcelona. El projecte hauria d’estar redactat a finals d’any.


L’estació de Castelldefels Platja

Adif i Renfe posaran en marxa, com més aviat millor, un pla per millorar l’accessibilitat de a l’estació de Castelldefels Platja, que era una de les principals demandes de l’Ajuntament i dels usuaris i les usuàries. També es preveu ampliar les andanes, fer el baixador més accesible i confortable i que tingui suficient capacitat pels moments de major afluència de viatgers. Aquest projecte també hauria d’estar enllestit a finals d’any.


Doble bona notícia

L‘alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda, ha afirmat que la reunió de treball ha portat “una doble bona noticia per a Castelldefels en l’àmbit de transport públic”. En el cas de l’estació del Baixador “l’accessibilitat, que és el que més preocupava als veïns i veïnes, té la solución ben encarrilada“. Pel que fa a l’estació del centre “es posa de manifest la importancia que ha de tenir Castelldefels en el desenvolupament del nus ferroviari del sud de Barcelona”  i per tant en una millora de la connexió ferroviària amb Barcelona, ha conclòs l’alcaldessa.