Des de l’Ajuntament es recorda a les persones usuàries la necessitat de repartir-se per tota l’extensió de la platja del municipi i evitar aglomeracions en punts concrets • L’alcaldessa i diferents regidors es reuneixen amb diversos establiments de la platja per prendre el pols al sector y recolzar l’àmbit de la restauració

El tram de la platja del Baixador va registrar durant el cap de setmana passat l’afluència més elevada a Castelldefels amb un 75% d’ocupació. A la resta de la platja, l’ocupació va oscil·lar entre el 50 i el 60%. Des de l’Ajuntament es torna recordar a les persones usuàries la necessitat de repartir-se per tota l’extensió de la platja del municipi i evitar aglomeracions en punts concrets i que un nou servei informatiu mostra en temps real el nivell d’ocupació de la platja de Castelldefels.

Des de l’equip tècnic de platges destaquen també que el passat dissabte els controladors van haver de reconduir alguns usuaris per no mantenir les distàncies de seguretat, això si sense incidències rellevants. Per aquesta raó, es fa també una nova crida a la ciutadania a la responsabilitat, al civisme i a complir amb les mesures de salut i seguretat per evitar qualsevol tipus de rebrot de Covid-19 al municipi.


Recolzament municipal al sector de la restauració

D’aquesta manera, la platja de Castelldefels i els seus establiments van recuperant progressivament la normalitat en plena temporada de bany, sempre amb les precaucions corresponents. En aquest context, l’alcaldessa Maria Miranda, la regidora de Platges, Clara Quirante, la regidora de Promoció Econòmica i Turisme, Eva López, i el regidor de Via Pública, Nico Cerpa, van realitzar el passat 3 de juliol una visita a diferents guinguetes y establiments de restauració de la platja per tenir primeres impressions in situ del seu funcionament i recollir les seves inquietuds i suggeriments. L’objectiu, prendre el pols al sector de la restauració, un dels motors econòmics de Castelldefels.

Miranda va  assenyalar que “els sectors gastronòmic i de l’hostaleria i els comerços han fet un esforç molt gran durant l’emergència sanitària. Ara els hem de donar més suport que mai per impulsar tant l’economia del municipi i ajudar els nostres veïns i veïnes”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha fet una crida a apostar pel consum local “per garantir el creixement de Castelldefels sense deixar ningú enrere”.


La Diputació destina 830.000 euros per a la seguretat a les platges

Un any més, la Diputació de Barcelona, a través del Servei de Salut Pública, concedeix ajuts econòmics per garantir la seguretat i la salubritat de les platges als 25 municipis costaners de la demarcació de Barcelona, entre ells Castelldefels. El pressupost d’enguany és de 830.000 euros repartits entre aquestes 25 localitats.

Així mateix, amb el començament de la temporada de platges, la Diputació torna a engegar la campanya “Cuida les platges i Cuida’t tu” mitjançant la qual cedeix material d’informació i prevenció als municipis costaners de la demarcació.

A més, aquest any la Diputació també ha volgut ajudar els ajuntaments a posar en pràctica mesures per fer front a la nova situació sanitària en la reobertura de les seves platges durant la desescalada per prevenir la propagació de la Covid-19 i evitar possibles rebrots de la malaltia.

Per altra banda, la Diputació de Barcelona disposa d’una pàgina web específica adreçada a tots els usuaris on es pot consultar informació relacionada amb el suport que la Diputació ofereix en matèria de platges. En aquest lloc web també es pot accedir a links d’interès relacionats amb aquesta temàtica, com per exemple l’aplicació Platgescat, que permet obtenir informació en línia de l’estat de les platges de Catalunya.