Les anàlisis de l’Agència Catalana de l’Aigua, realitzades el passat 6 de juliol, van donar una qualificació d’excel·lent a la qualitat de l’aigua en tots els punts de la platja de Castelldefels on es van prendre mostres

La platja de Castelldefels ha viscut un concorregut cap de setmana, amb una elevada ocupació en els seus diferents trams però sense cap incidència rellevant. El tram de la platja de l’Baixador va registrar dissabte passat, 11 de juliol, l’afluència més elevada a Castelldefels, sobretot a partir de les 13 hores amb un 80% a l’accés 12, entre el 60-70% a la resta de Baixador, i entre el 40-60% a la resta de la platja. Segons informa l’equip tècnic de Platges es van respectar en tot moment les distàncies de salut i seguretat.

El diumenge 12 de juliol, l’ocupació a les 13 hores va arribar al 80% als accessos 18, 19, 20 i 21 (Lluminetes) i al 50% en la resta. A la tarda, l’ocupació va baixar en tots els accessos, amb un 60% al Baixador i un 40% de mitjana a la resta de platges, possiblement en ennuvolar-se el dia. No obstant això, per garantir el distanciament social es van haver de tancar temporalment alguns accessos per distribuir les persones a zones menys concorregudes.

Des de l’Ajuntament es torna recordar als usuaris la necessitat de repartir-se per tota l’extensió de la platja del municipi i evitar aglomeracions en punts concrets i que un nou servei informatiu mostra en temps real el nivell d’ocupació de la platja de Castelldefels.


Qualitat de l’aigua ‘excel·lent’ a la platja de Castelldefels

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), responsable de gestió de la qualitat de les aigües de bany d’acord amb els criteris de la Directiva Europea, ha qualificat d'”excel·lent” la qualitat de l’aigua a la platja de Castelldefels en virtut de les anàlisis realitzades el passat 6 de juliol a diferents punts: plaça de les Palmeres, carrer 5 bis, carrer 514 (Club Nàutic) i carrer Venezuela.

Recordar que aquestes anàlisis es van realitzar tan sols tres dies després d’alertar amb bandera vermella la possible afectació de l’aigua de bany després de l’episodi de fortes pluges de divendres 3 de juliol. A partir dels resultats de l’anàlisi, es conclou que la possible afectació causada per la pluja va ser diluïda en un període d’unes 48 hores aproximadament.