L’Oficina de Turisme de Castelldefels i la Platja del municipi han aconseguit el distintiu Compromís per la Sostenibilitat Turística Biosphere 2020 proposat per la Taula de Sostenibilitat Turística del Baix Llobregat i validat per l’Instituto de Turismo Responsable (ITR) • Altres set empreses de la ciutat relacionades amb el sector turístic han obtingut aquest segell mediambiental.

Es tracta d’un distintiu impulsat per la Diputació de Barcelona, creat per garantir la qualitat i la sostenibilitat dels serveis turístics. El Compromís Biosphere es basa en 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Aquest segell mediambiental compta amb el suport de la Cambra de Comerç de Barcelona i dels Consorcis de Turisme de cada territori i s’adreça a totes les empreses privades i ens públics que vulguin millorar la seva gestió interna i el seu impacte social i ambiental en el territori comprometent-se amb la sostenibilitat.

Castelldefels és el municipi del Baix Llobregat que obté més distintius

La ciutat obté 9 dels 32 concedits a la comarca i a l’hora és també qui aporta un major nombre de noves empreses i entitats que enguany l’han rebut per primera vegada, 4 de les 7 comarcals. En el conjunt de la província de Barcelona més de 400 entitats disposen d’aquest segell.

En el cas de Castelldefels aquest 2020 han renovat el Compromís Biosphere, l’Oficina de Turisme, la Platja i els “chiringuitos” Ananda, Chalito i Tibu-Ron, mentre que l’han obtingut per primera vegada els “chiringuitos” Ancla i Carita Morena, l’Aparthotel Solifemar i el CBC Casanova Beach Club.

El lliurament del distintiu a totes les empreses i entitats guardonades de la comarca s’havia d’haver fet en el mes de març però l’acte es va suspendre a causa de la COVID-19. Finalment aquests darrers dies la Consellera de Turisme del Baix Llobregat, Gemma Rodríguez ha lliurat personalment el distintiu als 7 establiments i organismes que enguany l’han rebut per primer cop. En el cas de les 4 empreses de Castelldefels, la consellera ha estat acompanyada per l’alcaldessa de la ciutat, Maria Miranda, i la regidora de Turisme, Eva López