Policia Local i agents cívics van fer talls puntuals a les platges del Baixador i Lluminetes per evitar la saturació

Molta afluència de banyistes en el primer cap de setmana en què estava en vigor la reducció de l’aforament de la platja en un 15% com a mesura afegida per evitar la propagació de la Covid-19. Aquesta afluència va obligar a la Policia Local i els agents cívics a dur a terme talls puntuals en diferents sectors, especialment a Baixador, tant el dissabte com el diumenge.

Dissabte a la tarda, els agents cívics i de la Policia Local van fer talls intermitents a la platja de Baixador per evitar la seva saturació. Diumenge, cap al migdia, es van reprendre els talls a Baixador i en aquest cas també a la platja de Lluminetes, al voltant de la zona d’avinguda dels Banys. per pics que van superar el 80% de l’ocupació. A les 14 h de diumenge, l’ocupació en aquests dos sectors havia baixat al 60%, mentre que a la Pineda era del 70/80%. En general, i a diferència d’altres caps de setmana, va haver més afluència al matí que a la tarda. En general, molts banyistes, però respectant les distàncies.

L’Ajuntament ha decidit reduir l’aforament a les platges de la ciutat en un 15% com a mesura de contenció i per evitar la propagació de la Covid-19. Aquesta decisió va en la línia de les últimes mesures preses pel govern municipal, seguint les recomanacions del Procicat per a altres municipis en difícil situació, tot i que a la nostra ciutat no s’ha registrat en les últimes setmanes un increment elevat dels contagis.

La reducció de l’aforament de les tres platges de Castelldefels (La Pineda, Lluminetes i Baixador) va de la mà del manteniment d’altres mesures com és ara el control i la vigilància per part de la Policia Local i els agents cívics per tal que no es produeixin aglomeracions. L’estat de l’aforament es pot consultar a cada moment a la web de la platja de Castelldefels (platjadecastelldefels.org)

Aigua remoguda per aportacions de sorra a Gavà

D’altra banda, des de fa dies s’observa l’aigua molt remoguda a la zona que limita amb el terme municipal de Gavà. Aquesta circumstància és fruït per les aportacions de sorra que s’estan fent a les platges d’aquesta localitat. Aquests treballs es van iniciar el 21 de juliol i tenen una durada prevista d’una setmana. L’actuació forma part de les tasques de regeneració de sorra que realitza el Ministeri de Transició Ecològica per mitigar l’impacte per l’ampliació del Port de Barcelona i que provenen de la bocana del Port Ginesta.