Aquest dimarts es va desenvolupar satisfactòriament el simulacre de rescat dels tripulants d’una embarcació a la platja de Castelldefels

El simulacre, una pràctica habitual de cada estiu a la platja de Castelldefels, amb casuístiques que van canviant al llarg dels anys, va tenir com a objectiu enguany posar a prova un rescat marítim dels tripulants d’una embarcació recreativa semirígida que navegava per la línia dels 250-300 metres de la costa.

Crònica d’un rescat amb èxit

El test, que es va desenvolupar aquest dimarts 7 de juliol, va començar amb l’observació, per part d’un socorrista de la cadira de la zona de Lluminetes, Delta 4.1, d’una fumera negra que sortia del motor de l’embarcació. En compliment del protocol establert, aquest personal de socorrisme va alertar el centre de coordinació (CECOR) de l’existència de dues persones a l’aigua al voltant de l’embarcació, amb possibles lesions.

Al moment que la coordinació de CECOR va rebre aquesta comunicació va activar l’equip de rescat aquàtic, mentre el socorrista de la cadira de la zona de Lluminetes entrava a l’aigua com a primera intervenció, per rescatar una noia, conscient, amb una taula de rescat. Paral·lelament, una moto d’aigua sortia en direcció cap al punt de l’accident, per procedir al rescat d’un noi, també conscient, amb una taula de rescat instal·lada a la moto.

Un cop realitzada l’avaluació de l’estat de les víctimes per part del recurs aquàtic, es va procedir al seu rescat i trasllat a zona seca per a efectuar una segona valoració, després de la qual el coordinador de l’operació de rescat va decidir activar el SEM112 per a l’evacuació de les dues víctimes.

Mentrestant, el socorrista de la moto d’aigua va valorar l’estat de l’embarcació accidentada i, comprovat que no hi havia perill, va romandre a bord per prevenir cap col·lisió, i es va activar Salvament Marítim per al remolc de la nau a zona segura.

El simulacre es va desenvolupar amb efectivitat, tot i la força de la deriva del mar, que va obligar el coordinador del salvament a prendre la decisió de portar les persones rescatades a un punt de socors diferent al de l’origen de l’accident, més cap a Sitges.